Évi ötvenmillió a telefonos lelkisegítő-szolgálatoknak

forintA kormány évente ötvenmillió forintot biztosít a telefonos lelkisegítő-szolgálatok szakmai és pénzügyi támogatására – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára az MTI-vel. Rétvári Bence egyúttal jelezte: az aktuális feladatokat kétévente felülvizsgálják és kormányhatározatban rögzítik. Az államtitkár hangsúlyozta: a telefonos lelkisegítő-szolgálatok a nap 24 órájában önkéntesekkel végzik anonim és ingyenes tevékenységüket, amellyel kiegészítik az állam szociális és egészségügyi ellátórendszerét is.

Az éves ötvenmillió forintot a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet biztosítja. Rétvári elmondta, a kormány szorosan együttműködik a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósággal és a koncessziós társaságokkal a civil szervezetek működési feltételeinek javításán. Elérték, hogy a telefonos lelkisegély-szolgálatok részére jelentősen csökkenjenek a telefonos kiadások — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Telephely- és informatikai fejlesztés a K-Kettő Kft.-nél

csü aug 7 , 2014
Uniós támogatással fejlesztette telephelyét az autóipari és mezőgazdasági alkatrészek bevonatkezelését végző nyíregyházi K-Kettő 2001 Felületkezelő Kft. – közölte a családi vállalkozás tulajdonosa, ügyvezető-igazgatója az MTI-vel. Kriston István elmondta, hogy a vállalkozás az Új Széchenyi Terv pályázatán 42 millió forintot nyert a beruházásához, amihez saját forrásból szintén 42 millió forintot tett […]

Friss, ropogós