Másodszor is megérkezett a Mikulás Kárpátaljára

felujitott-szamitogepMikulás-csomagokat és számítógépeket adtak át pénteken a Beregszászhoz közeli Mezőkaszony óvodásainak és önkormányzati intézményeinek a nagyobbik kormánypárt budapesti XXII. kerületi ifjúsági szervezete és a Budafok-Tétényi önkormányzat képviselői. A két szervezet küldöttsége a Mikulás-csomagokon kívül öt felújított asztali számítógépet is átadott a mezőkaszonyi polgármesteri hivatalnak, amelyeket a helyi gyermekintézmények, köztük az óvoda fog megkapni, ahol eddig nem volt ilyen készülék.

Tóth Sándor, Mezőkaszony polgármestere köszönetet mondott az ajándékokért a település nevében, hangsúlyozva, hogy nagy hasznát veszik majd a községi intézmények a számítástechnikai eszközöknek. Szalipszki Endre beregszászi magyar főkonzul meghatónak nevezte azt a – mint fogalmazott – gondoskodást, amely nap mint nap tapasztalható az anyaország részéről a kárpátaljai magyarság iránt. Úgy vélte, nagyon hasznos és praktikus dolgok érkeznek Kárpátaljára Magyarországról. A Kárpátalja iránt megnyilvánuló sokrétű anyaországi gondoskodás egyre inkább folytonos formát ölt – emelte ki a diplomata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Digiseknek megérkezett az IPv6

vas dec 6 , 2015
A hónap első napjától a Digi nagysebességű vezetékes internet hálózata felkészült az IPv6 címek használatára — olvasható a szolgáltató honlapján. Mint írják, az előfizetőknek az elérés és átállás sem többletköltséggel, sem további tennivalóval nem jár. A Digi által kihelyezett routerek (Huawei Echolife HG8247H / HG8245H (routing modban) és ZTE ZXHN 218N / […]
router

Friss, ropogós