Magyar Telekom: gyenge harmadik negyedév

ChristopherMattheisenA Magyar Telekom közzétette 2014. harmadik negyedévre és első kilenc hónapra vonatkozó Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A társaság bevételei 158,3 milliárd forintról 157,5 milliárd forintra csökkentek 2014. harmadik negyedévben 2013. azonos időszakához képest. A kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény, az EBIDTA 5,2 százalékkal 51,9 milliárd forintról 49,2 milliárd forintra csökkent. Christopher Mattheisen vezérigazgató a társaság közleményében hosszan örült az elért eredményeknek.

A személyi jellegű költségek 2,8 milliárd forinttal nőttek a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, elsősorban az anyavállalatnál végrehajtott létszámcsökkentési programhoz kapcsolódó 3,7 milliárd forint végkielégítési költség következtében, míg az előző év azonos időszakában 1,5 milliárd forint létszámcsökkentéshez kapcsolódó költség merült fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

ECDL-dzsembori volt Budapesten

csü nov 6 , 2014
Tegnap, november 5-én Budapesten tartotta a Közép-Kelet-európai ECDL országok éves találkozóját a nemzetközi ECDL Alapítvány. Az esemény házigazdája a Neumann János Számítógép-tudomány Társaság volt. A több mint 150 országban futó és világszerte több, mint 14 millió vizsgázót számláló ECDL program mára a digitális írástudás de facto európai szabványának számít. Az eseményen […]
IBM személyi számítógép

Friss, ropogós