Az EU kérdőre vonta a Metát és a TikTok-ot

Meta - TikTokAz Európai Bizottság (EB) információkérésre vonatkozó megkeresést küldött a Meta és a TikTok közösségi platformnak.

Az EB hivatalos információkérésre vonatkozó megkeresést küldött a Meta (Facebook, Instagram) és a TikTok közösségi platformnak, felkérve a nagyvállalatokat, hogy adjanak tájékoztatást arról, milyen intézkedéseket foganatosítottak az illegális tartalmak és a dezinformáció terjedésének korlátozására, különös tekintettel a Hamász által Izraelben elkövetett terrortámadásokra.

A két digitális óriáscégnek október 25-ig kell választ adni az EB megkeresésére. A válaszok értékelése alapján a testület dönt a következő lépésekről.

A digitális szolgáltatásokról szóló törvény (DSA) értelmében a bizottság bírságot szabhat ki a tájékoztatás iránti kérelemre adott téves, hiányos vagy félrevezető tájékoztatásért. Amennyiben a Meta és a TikTok nem válaszol a megkeresésre időben, a testület dönthet úgy, hogy határozatban kéri a tájékoztatást. Ebben az esetben a határidőre történő válaszadás elmulasztása időszakos bírság kiszabását vonhatja maga után – hívta fel a figyelmet az EB.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Annyi az általános iskolások matekmumusának

vas okt 22 , 2023
Elindult az általános iskolásokat segítő felső tagozatos tananyag, ami a tesztidőszakban ingyenesen hozzáférhető. A magyar fejlesztésű e-learning platform, a mateking.hu mostantól a felső tagozatos általános iskolásoknak és a központi gimnáziumi felvételire készülőknek is segít abban, hogy a matek végre ne ne okozzon gondot. Az új tananyagokat a tesztidőszakban ingyenesen próbálhatják […]
matematika tanulás

És még ez is...