Rekordévet zárt a műholdipar

A műholdipar szakmai szövetsége, a Satellite Industry Association (SIA) 2017-es jelentése szerint tavaly globális szinten új rekordot ért el az iparág bevétele. Ráadásul a világ vezető műholdüzemeltetője, a SES Astra is nyereséges évet zárt.

A Satellite Industry Association (SIA) 2017-es éves jelentése szerint a műholdipar globális bevétele két százalékkal 261 milliárd dollárra nőtt 2016-ban, amivel új rekordot ért el. Általánosságban véve ez azt jelenti, hogy 2016 egy pozitív év volt, igaz az eredmények eltérőek voltak az iparág négy fő szegmensében: a műholdas szolgáltatások bevétele nem változott, és míg a műholdgyártás bevétele 13 százalékkal csökkent, addig a pályára állítási bevételek két százalékkal, a földi rendszerek bevételei pedig igen figyelemreméltó hét százalékkal nőttek. A világ vezető műholdüzemeltető vállalata, a SES is elmondhatja, hogy 2016 egy pozitív és eseménydús év volt, hiszen az üzleti tranzakcióknak köszönhetően növekedett a SES páratlan piaci vonzereje az új HDTV és UHD csatornák piacán Európában és Észak-Amerikában egyaránt. Ezt támogatta a SES Video üzletágának további terjeszkedése is a gyorsan növekvő feltörekvő piacokon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Valamikor szeptemberben indul az Országos IT Megmérettetés

vas szept 10 , 2017
Lassan tényleg elindul az Országos IT Megmérettetés. A szervezők a tízes szám bűvöletében alkották meg a szabályokat: tíz hét, tíz forduló, tíz perces feladatok. Az online verseny célja, hogy megmutassa a magyar informatikusok kimagasló tudását és kreativitását, valamint lehetőséget adjon a szakma sokszínűségének bemutatására. A verseny egyedi eseménynek ígérkezik az […]

És még ez is...