Kiberbiztonsági ellenőrző lista: tennivalók a baj megelőzésére

hackerNehéz idők jönnek, egyre több veszély leselkedik a vállalatok informatikai rendszereire. Íme néhány fontos lépés, amelyeket a szlovák it-biztonsági társaság, az ESET szakértői szerint érdemes megtennie a vállalkozása biztonsága érdekében.

  • Frissítse (vagy készítse el) az üzletmenet folytonosságát biztosító tervet. Tervezze meg, hogyan működhet a vállalkozás folyamatosan egy esetleges kibertámadás alatt, abban az esetben is, ha a rendszerekhez való hozzáférés korlátozottá válik.
  • Készítsen gyakorlati krízisforgatókönyvet. Győződjön meg róla, hogy mindenki ismeri a szerepét és a vele szemben támasztott elvárásokat egy ilyen kiélezett helyzetben.
  • Frissítse a vészhelyzeti forródrót listáját, avagy ki kit fog értesíteni probléma esetén?
  • Mérlegelje a krízisterv készítésénél, hogy a partnercégei ellátási láncában hol szerepel az Ön vállalata.
  • Mind a vertikális, mind a horizontális vállalati kapcsolatokban ajánlatos összehangolni a kiberbiztonsági szabályzatokat, hogy azok összhangban legyenek egymással.
  • Erősítse meg kiberbiztonsági csapatát és a fordítson kiemelt figyelmet a kulcspozíciókban lévőkre. Előfordulhat, hogy egy incidens esetén nagyon gyorsan kell reagálni, ezért kritikus, hogy a megfelelő emberek legyenek a megfelelő pozíciókban.
  • Kísérje figyelemmel a gyanús és szokatlan hálózati történéseket. Javasoljuk az EDR, XDR megoldás bevezetését, hiszen segít a csapatoknak a kritikus incidensekre összpontosítani.
  • Ha a cégen belül nem állnak rendelkezésére a szükséges erőforrások egy jelentősebb incidens kezelésére, szervezze ki ezt a kritikus feladatot. Fontolja meg, hogy erre a tevékenységre külső szolgáltató támogatását veszi igénybe.
  • A kiberbiztonsági kockázatok tudatosítása érdekében tartson oktatást, tréninget minden alkalmazott számára, amely során újra emlékezteti őket arra, hogy ne nyissanak meg mellékleteket, és ne kattintsanak ismeretlen vagy gyanús hivatkozásokra. Ez segíthet abban, hogy minden alkalmazott naprakész legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Dell G3223D: még egy gamer monitor a piacon

ked ápr 5 , 2022
A Dell Technologies bemutatta legújabb gamer monitorát, az USB-C-s Dell G3223D-t. A Dell 32 USB-C gamer monitor (G3223D) kijelző magával ragadó képeket, gazdag színeket és USB-C csatlakozást kínál, hogy zökkenőmentes élményt nyújtson a sport-, szerepjátékok és szimulációs játékok során. A QHD felbontásnak és a VESA DisplayHDR 400 tanúsítványnak köszönhetően játék […]
monitor

És még ez is...