Hivatalos: Deutsch az internetről szóló nemzeti konzultáció miniszterelnöki biztosa

DeutschTamas-interkonOrbán Viktor kormányfő az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztossá nevezte ki Deutsch Tamás fideszes EP-képviselőt december 19-i hatállyal. Az erről szóló utasítás a Hivatalos Értesítő szerdai számában jelent meg. A miniszterelnöki biztos tevékenységét a kormányfő irányítja, munkáját a Miniszterelnökségen működő nyolctagú titkárság segíti. Deutsch a biztosi tevékenységéért díjazást és juttatást sem kap.

Orbán október 31-én jelentette be, hogy a távközlési adó kiterjesztése a korábban tervezett formában nem vezethető be, ezért január közepén nemzeti konzultációt indítanak az internetről, benne az internet szabályozásáról és a pénzügyi kérdésekről. A kormányfő azt mondta, “választ kell kapnunk arra a kérdésre, hogy az interneten keletkező hatalmas extraprofit hova lesz, és nem lehetne-e annak egy részét itt tartani Magyarországon, és bevonni a költségvetésbe”.

A legnagyobb kormánypárt még aznap közölte, hogy Deutsch lesz a konzultáció felelőse. A brüsszeli képviselő később hangsúlyozta, az internettel kapcsolatos nemzeti konzultáció január közepére összeálló kérdései azt hivatottak majd körüljárni, hogy az internetfelhasználók hogyan tudják minél szabadabban, minél többen és minél olcsóbban használni a világhálót. Megjegyezte, hogy internetszolgáltatók, nagy multicégek, közepes és kisvállalatok, internetfelhasználók, szakmai és társadalmi szervezetek, valamint politikán kívüli közéleti szereplők bevonásával szeretné megvitatni, milyen kérdésekben kérjék ki a magyar állampolgárok véleményét — írja az MTI.

Vélemény
Mint már írtuk, teljesen felesleges a konzultáció. Kifejtem. Az interneten keletkező extraprofit jelenleg teljesen legálisan hagyja el az országot. Megpróbálhatja Magyarország a keménykedést a Google-lel vagy a Facebookkal, de a teljesen esélytelen nyugalmával. Egy lehetőség van, az európai adózási rendszer teljes átalakítása, ám ez nyilvánvalóan lassú folyamat lesz, ha egyszer nekiduráljuk magunkat. Ahhoz, hogy az EU megmozduljon felesleges konzultálni a “néppel”. A többi témát, hogy az internetfelhasználók hogyan tudják minél szabadabban, minél többen és minél olcsóbban használni a világhálót meg azért felesleges bolygatni, mert ezzel az államnak csak annyi dolga van, hogy megszűntesse az ágazati különadókat, ügyeljen arra, hogy a piaci szereplők tényleg versenyezzenek, elérje, hogy az egész országban legyen olcsó szélessávú internet, és a szolciálisan rászorultakat támogassa képzéssel, oktatással… Szóval lenne tennivaló, nem lenne szabad teljesen felesleges látszat cselekvéssel, népbutítással eljátszani szép lassan az ország jövőjét. S még egy: aki ebben részt vesz, az bűnt követ el akkor is , ha úgy érzi, talán el tud érni valamilyen eredményt. Nem fog.
-szerk-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Veszélyes a főnök? Itt a megoldás I.

csü jan 1 , 2015
A vállalati biztonsági stratégia összeállítása vagy frissítése során nem elég a külső veszélyekre felkészülni, a belső fenyegetésekkel kapcsolatos teendőket is át kell gondolni. Egy nemrégiben készült felmérés szerint a cégek it-biztonsági szakemberei a kibertámadásoknál is nagyobb veszélynek tartják a rosszindulatú belső személyek, munkatársak vagy alvállalkozók tevékenységét. Ezek az emberek a […]

Friss, ropogós