Q3: az Oracle növelte a bevételét, cserében csökkent a nyeresége

Safra Katz oracleCsökkent az Oracle nyeresége, miközben bevétele növekedett a 2022-es pénzügyi évének harmadik negyedévében a cég honlapján publikált beszámoló alapján. Az informatikai szolgáltató konszern nettó nyeresége az egy évvel korábbinál 54 százalékkal kisebb, 2,3 milliárd dollár lett a harmadik negyedévében. A vállalat 10,5 milliárd dollár bevételre tett szert a februárral zárult három hónapban, négy százalékkal magasabbra az egy évvel korábbinál. Árfolyamhatások nélkül a bevétel hét százalékkal nőtt. A felhőszolgáltatásokból és licenctámogatásból származó bevétel dollárban öt százalékkal, változatlan devizaárfolyamon nyolc százalékkal 7,6 milliárd dollárra nőtt.

A felhőalapú licencekből és egyéb licencekből származó bevétel 1 százalékkal, árfolyamhatások nélkül négy százalékkal 1,3 milliárd dollárra nőtt. A harmadik negyedéves működési eredmény amerikai számviteli szabvány szerint 3,8 milliárd dollár volt a pénzügyi év harmadik negyedévében, egy százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. A bevételarányos jövedelmezőség 36 százalék lett. „A harmadik negyedévben az Oracle változatlan devizaárfolyamon számolva több mint hét százalékos bevételnövekedést ért el, ez a legmagasabb negyedéves organikus bevételnövekedési arány azóta, hogy megkezdtük a felhőre áttérést” – mondta Safra Catz, az Oracle vezérigazgatója.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az EP-ben új bizottság foglalkozik a Pegasus-üggyel

szo márc 12 , 2022
ShareTweetPinShareAz Európai Parlament (EP) új bizottságot hozott létre, amely a Pegasus kémszoftver használatát vizsgálja majd – tájékoztatott az uniós parlament. Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén vizsgálóbizottság felállítását hagyta jóvá a Pegasus kémszoftver használatáról. A 38 tagú vizsgálóbizottság a megfigyelő-szoftverek használatára vonatkozó uniós jogszabályok állítólagos megsértését vizsgálja több tagállamban. Áttekinti […]
pegasus

És még ez is...