Larry Ellison fújná a passzátszelet

Az Oracle OpenWorld 2018 rendezvényen ugyanis a társaság közleménye szerint Larry Ellison kijelölte a felhő jövőjének útját. Ellison hosszasan beszélt a kibervédelem jelenlegi állapotáról, amely szerinte “nem elég jó”. A probléma megoldására a vállalat elnöke új Oracle Cloud Infrastructure biztonsági szolgáltatásokat jelentett be, amelyek automatizáltak, jó felderítési képességekkel rendelkeznek és prediktívek, így támogatva a fenyegetések okozta károk helyreállítását. Az Oracle Cloud biztonságának megerősítésével az Oracle elnöke azt is bemutatta, hogy az Oracle Autonomous Database miként vizsgálja egyedileg a biztonsági fenyegetéseket és végez frissítéseket működés közben, amelyek segítenek a támadások és adatlopások megelőzésében. Az Oracle vezetője az Oracle Autonomous Database-ről, a világ legnépszerűbb és legfejlettebb adatbázisáról is beszélt. Az adatkezelés forradalmasításával az Oracle Autonomous Database képes menedzselni, finomhangolni és javítani önmagát, ami felgyorsítja az innovációkat egy rendkívül biztonságos platformon, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy csak azért fizessenek, amit ténylegesen használtak.

Larry Ellison beszédének néhány gondolata
• Az Oracle Gen 2 Cloud megtervezésének célja egy biztonságos platform megalkotása volt, amely mindent futtat. A biztonságos felhő megalkotásáról könnyű beszélni, ám annál nehezebb megvalósítani. A felhőnk alapvető újraépítésére volt szükség.
• Számos új AI (mesterséges intelligencia) és ML (gépi tanulás) megoldást alkalmazunk a fenyegetések felderítésére. Többé már nem úgy harcolunk, mintha mindkét kezünk meg lenne kötve.
• A célunk mindig is az volt, hogy a számítástechnika egyik generációjáról a következőbe lépve megvédjük befektetéseinket az adatok és az alkalmazások terén, illetve könnyebbé tegyük a következő generáció felé való lépéseket. Most ezt tettük a Gen 2 Cloud megoldással.
• Az Oracle Autonomous Database révén nem kell új dolgokat megtanulnunk, és semmit sem kell tennünk, ezért igazán könnyű használni. A fejlesztők produktívabbak, új alkalmazásokat hoznak létre, jobb munkát végeznek az adatok elemzésében. A rendszer megbízhatóbb. Soha nem áll le.

Next Post

Bármi megeshet, ha lájkolni támad kedvünk Törökországban

pén okt 26 , 2018
Kockázatos a közösségi portálok használata Törökországban német állampolgárok számára – figyelmeztetett a német külügyminisztérium. A Törökországba látogató németeknek szóló külügyminisztériumi tájékoztató frissített kiadásában hangsúlyozták, hogy a török hatóságok az utóbbi két évben egyre több német állampolgárt fosztottak meg a szabadságától. Az őrizetbe vétel és a büntetőeljárás pedig számos esetben “a […]