4iG: Fekete a csúcsra ért

Fekete Péter 4iGMindent (IS) bekebelezni jár némi macerával… A megnövekedett feladatok és a vállalatcsoport mérete miatt új irányítási struktúráról döntött a 4iG vezetése.

A 4iG Nyrt. szeptember 1-ig új szervezetet hoz létre annak érdekében, hogy hatékonyabbá tegye operatív irányítási folyamatait, illetve üzleti működését. Az új vállalatirányítási modell a 4iG növekedési tervei mellett támogatja a telekommunikációs és informatikai divíziók integrációs folyamatait, továbbá a társaságok közötti szinergiák feltárását és végrehajtását. A cégcsoport üzleti, stratégiai és pénzügyi működésében a kiemelt kulcsterületeken határozottabban jelenik meg a leányvállalatoknál a tulajdonosi kontroll. Az új modellben az operatív vezetés a mérethatékonyságának, az információk és a szaktudás koncentrációjának köszönhetően hatékonyabban szolgálja a vállalatcsoport üzleti érdekeit.

A vállalatcsoport irányításában szétválik az elnöki és vezérigazgatói pozíció: 4iG Nyrt. többségi tulajdonosa, Jászai Gellért a vállalatcsoport igazgatóságának elnökeként irányítja a társaság stratégiáját, míg az általa felkért Fekete Péter, a cégcsoport új vezérigazgatója felel az operatív vezetésért, aki emellett közvetlen irányítása alatt tartja az akvizíciós folyamatokat és tőkepiaci területeket is. A telekommunikációs és informatikai divíziók stratégiai üzleti folyamatait az igazgatóság alelnökeként vezeti Linczényi Aladin, aki a vezérigazgatóval szorosan együttműködve vesz részt az operatív döntéshozatali folyamatokban is. A stratégiai döntések előkészítésének támogatására létrejön az elnöki kabinet, amelynek vezetője Skultéthy Kinga lesz.

„Akvizíciós stratégiánknak megfelelően, tudatosan építettük és bővítettük a 4iG csoportot az elmúlt években. Ennek köszönhetően számos, egymást kiválóan kiegészítő ágazati kulcskompetenciát egyesítő, jelentős kapacitásokkal rendelkező nagyvállalatot vásároltunk meg, amelyek jelenleg 6200 munkavállalót foglalkoztatnak három országban és 16 fontosabb tagvállalatból állnak. A működési stratégiánk legfontosabb eleme, hogy a tagvállalatok ne csak külön-külön, hanem vállalatcsoportként is jól, és nagyobb hatékonysággal működjenek az üzleti eredményesség tekintetében, támogatva a további dinamikus növekedésünket is” – mondta el Jászai.

  • Szétválik a stratégiai és az operatív irányítás és ezzel az elnöki, valamint a vezérigazgatói pozíció: Jászai a csoport többségi részvényese, az igazgatóság elnökeként irányítja tovább a vállalatcsoport stratégiáját.
  • Fekete Péter a vállalatcsoport vezérigazgatójaként és Linczényi Aladin az igazgatóság alelnökeként segítik az elnöki munkát és ellátják a 4iG csoport operatív irányítását.
  • A 4iG csoport szintű üzleti és operatív folyamatait Blénessy László üzleti általános vezérigazgató-helyettes, valamint Tomcsányi Gábor operatív általános vezérigazgató-helyettes irányítja.
  • A csoport pénzügyeinek irányítását Thurzó Csaba, gazdasági vezérigazgató-helyettes, az informatikai divízió irányítását Tápai Tamás, it-divízióért felelős vezérigazgató-helyettes; a távközlési terület irányítását Király István, telekommunikációért felelős vezérigazgató-helyettes látja el.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nem elég, hogy kevesen vannak, ráadásul inkább külföldre dolgoznának a magyar informatikusok

csü aug 18 , 2022
ShareTweetPinShareNem akarnak visszatérni az irodákba a hazai szakemberek, 93 százalékuk választja a távmunka valamelyik formáját. Egy magyar informatikusok körében készült friss felmérés eredményei szerint a hazai it-szakemberek jóval nagyobb arányban szeretnének élni az atipikus foglalkoztatási formákkal, mint amennyire ezt a hazai munkáltatók számukra jelenleg lehetővé teszik. Ezért egyre többen fontolgatják, […]
home office

És még ez is...