Online kiállítása nyílt a Kiscelli Múzeumnak

Magna-Elza-kurtizan-meggyilkolasaMágnás Elza kurtizán több mint száz éve történt meggyilkolásának esetét feldolgozó kiállítást, Róth Miksa színes üvegablakát, régi fényképeket, bútorokat és festményeket tekinthetnek meg az érdeklődők a Kiscelli Múzeum gyűjteményeiből összeválogatott online kiállításon, amely csütörtöktől érhető el a Google Kulturális Intézete honlapján. A múzeum online kiállítása a múzeum különféle gyűjteményeiből szemezget: régi fotográfiák, korabeli használati tárgyak, festmények és szobrok segítik hozzá az érdeklődőket Budapest 19-20. századi történetének megismeréséhez – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Mint írják, a bemutatott tárgyak között több olyan is akad, amely korábban nem került a múzeum látogatói elé. Ilyen például a XX. század elején készült német gyártmányú, nagyméretű Polyphon zenegép, csakúgy, mint egy 1830-ra datált Biedermeier szék, kanapé és díszes körasztal garnitúra, amely egykor az Apponyi család tulajdonában volt, valamint az 1956-os forradalom alatt lerombolt Sztálin-szobor kismintája, Mikus Sándor munkája 1951-ből. Mindezek mellett a Street View segítségével az érdeklődők bejárhatják a múzeum valamennyi kiállítótermét is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Google tavaly több, mint 780 millió hirdetést tiltott le

szo jan 23 , 2016
Több mint 780 millió hirdetést blokkolt a Google tavaly az egész világon, majdnem 50 százalékkal többet, mint 2014-ben – írta hivatalos blogján a konszern. A hirdetéseket azért állították le, mert megsértették a Google szabályait, hazugságot vagy csalást tartalmaztak. Több mint tízezer oldalt és 18 ezer felhasználói fiókot függesztettek fel azért, […]

Friss, ropogós