Na, ezért ne ismerkedj ész nélkül

okol-verAz általa kezdeményezett virtuális ismeretség során valótlan, szexuális tartalmú állításokkal csalt lépre egy húszéves fiatal egy másik férfit azért, hogy azután őt kirabolja. A tarnazsadányi illetőségű vádlott egy internetes közösségi portálon ismerősnek jelölte a 23 éves sértettet, aki ezt annak ellenére elfogadta, hogy azelőtt nem ismerték egymást. Későbbi csevegéseik során a vádlott egyre több információhoz jutott ismerőséről, amelyeket a sérelmére megvalósított bűncselekmény elkövetéséhez kívánt felhasználni. Ennek megfelelően 2015. július 27-én estére hamis indokokkal találkozóra hívta őt.

Aznap délután – a megbeszélt időpont előtt – a leendő rabló összefutott 17 éves barátjával, akinek elmondta, hogy bűncselekmény elkövetésére készül, mire az úgy döntött, vele tart Vámosgyörkre, ahová 21 óra után érkeztek meg. Itt a sértettel hármasban egy elhagyatott, romos épülethez mentek, ahol néhány perces beszélgetés után az addig barátságos elsőrendű vádlott többször fenyegetően felszólította internetes ismerősét, hogy adja át neki a mobiltelefonját és a pénzét. Miután ez nem történt meg, bántalmazta a menekülni próbáló férfit, aki ennek hatására végül odaadta a mobilját, amellyel a két vádlott azután együtt távozott a helyszínről.

Az Egri Járási Ügyészség az elkövetőket rablás bűntettével vádolja, amit az I. rendű vádlott tettesként, míg fiatalkorú társa bűnsegédként követett el. Az ügyészség indítványozta, hogy a házi őrizetben lévő I. rendű vádlottal szemben a bíróság végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, társát pedig ítélje próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mint a magyar igazság: háromszoros védelmet ígér a GAIA

hét jan 11 , 2016
A Samsung Electronics bemutatta a GAIA-t, a 2016-os Tizen-alapú Smart TV-khez fejlesztett hatékony és átfogó védelmet nyújtó, háromrétegű biztonsági megoldását. A GAIA a Smart TV rendszerek minden területén biztonságot nyújt a felhasználók számára, beleértve a szolgáltatások, a szoftverek és a hardver védelmét is. A GAIA háromféleképpen védi a felhasználói adatokat. […]
televízió