Nyolcszorosára nőtt az Uber felhasználóinak száma tavaly

uberAz utazásmegosztó szolgáltatás, az Uber felhasználók száma Budapesten 2015-ben folyamatosan nőtt és már nyolcvanezernél tart, ami nyolcszorosa a tavaly év elején mértnek – közölte az Uber az MTI-vel csütörtökön. Tájékoztatásuk szerint az autós partnerek száma a 2015. év eleji kétszázról év végére 1200-ra emelkedett. Az utasok többsége budapesti, de a külföldi felhasználók száma is jelentős.

Tavaly év elején még nagyjából hét perc alatt érkezett az Uber alkalmazáson keresztül rendelhető autó, ám az átlagos érkezési idő decemberre négy perc negyven másodpercre csökkent Budapesten. A legfrissebb statisztikák szerint ez 2016 év elején már mindössze négy perc. A budapestiek munkanapokon este 6 és 11 óra között használják leggyakrabban az Ubert, a legforgalmasabb időszak a hétvége: péntek és szombat hét órától hajnal egyig kimagasló az utasok száma, különösen a szombatról vasárnapra virradó éjjel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megvannak a József Attila mindenkiNET online videópályázat győztesei

pén jan 15 , 2016
Ferencváros Önkormányzatának online videópályázata első ízben 2015 áprilisban, József Attila születésének 110. évfordulóján rendezték meg. A pályázatra akkor 54 videó érkezett be a rövid pályázati időszak alatt és a kezdeményezés népszerűségét mutatja, hogy a határidő után is folyamatosan érkeztek még a feltöltések. A beérkezett színvonalas pályaművek sikeréből kiindulva, úgy döntöttek […]