Deutsch: ötmilliárd forint a digitális pontok bővítésére

Az ősszel létrejövő Digitális jólét program (DJP) pontok országos hálózatának bővítésére ötmilliárd forint áll rendelkezésre – jelentette be Deutsch Tamás, a DJP összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos.

A miniszterelnöki biztos kijelentette, hogy jelenleg 1173 településen, 1415 digitális pont segíti a kompetencia-fejlesztési programok megvalósítását. Hozzátette, a fejlesztési programok végrehajtása lendületet vett, a fejlesztések azt a célt is szolgálják, hogy Magyarországon minden ember rendelkezzen digitális kompetenciákkal. A miniszterelnöki biztos szerint a következő években át kell alakítani a köznevelési rendszert, hogy az biztosítsa a megfelelő szintű digitális tudás elérését.

Közölte azt is, hogy a Digitális jólét program pontok számát a jövőben bővíteni tervezik, összesen 1500 program pont infrastrukturális fejlesztése valósul meg a következő egy évben, a XXI. század követelményeinek megfelelő sávszélesség, wifi kiépítésére, és felszerelésére kerül sor, és továbbképzik az ott dolgozó mentorokat is. A DJP Pontok hálózata az e-Magyarország pontok nélkül nem valósulhatott volna meg. Szeretnék elérni, hogy mindenki ki tudja használni a digitalizációban rejlő lehetőségeket, társadalmi helyzetétől függetlenül. Ez csak a Digitális jólét program pontok hálózata munkájával valósulhat meg – hangsúlyozta Deutsch.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Siemens csatlakozik a kormány beszállítófejlesztési programjához

pén okt 13 , 2017
A Siemens csatlakozik a kormány beszállítófejlesztési programjához — az erről szóló szándéknyilatkozatot hétfőn írta alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója Budapesten. Az elnök-vezérigazgató kiemelte, az együttműködés révén további lehetőség nyílik a magyar kis- és középvállalkozások számára, hogy kapcsolódjanak a Siemens beszállítói láncához. A […]
ZX-81