Megállíthatatlanul terjed az LTE

mobilAz Ericsson közreadta Mobilitási jelentésének időszaki, frissített adatait amelyekből az a nem meglepő tendencia látszik, hogy a mobil szélessáv egyre több embert ér el globálisan. 2014 II. negyedévének végén a mobil előfizetések teljes száma mintegy 6,8 milliárd volt. Ebből 80 millió új előfizetést 2014 II. negyedéve során kötöttek meg. Az előfizetők tényleges száma 4,6 milliárd körül van, mert sokan több előfizetéssel is rendelkeznek. A globális mobil lakossági lefedettség 2014 II. negyedévében 94 százalék volt. A mobilpenetráció, éppen az egy főre jutó előfizetések magas számának köszönhetően, a közép-kelet-európai régióban a legmagasabb. A nettó új előfizetések szempontjából a negyedévben Kína növekedett a legjobban (+12 millió), utána pedig Oroszország (+5 millió), India (+5 millió) és Indonézia (+4 millió) következett. A mobil előfizetések számának növekedése éves szinten 6 százalék, negyedéves szinten pedig 1,1 százalék.

A vizsgált időszakban a mobil szélessávú előfizetések száma 140 milliós növekedést mutatva meghaladta a 2,4 milliárdot, ami éves szinten körülbelül 35 százalékos növekedést jelent. A WCDMA és HSPA előfizetések száma körülbelül 70 millióval bővült, az LTE előfizetéseké pedig megközelítőleg 40 milliós növekedést mutatva elérte a 280 milliót. A GSM használatára alkalmas előfizetések teljes száma 90 millióval nőtt, míg a csak GSM előfizetések száma 40 millióval – azaz egy százalékkal – csökkent. 2014 II. negyedévében 300 millió okostelefont adtak el. Ez az eszköz több mint 65 százalékát adta a 2014 II. negyedévében eladott összes mobiltelefonnak, szemben a 2013. II. negyedévi körülbelül 55 százalékos részesedéssel. Az összes mobiltelefon előfizetésből körülbelül 35 százalék kapcsolódik okostelefonokhoz, ami tág teret enged a további bővülésnek.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ismét gyerekmunkával vádolják a Samsung és a Lenovo beszállítóját

pén aug 29 , 2014
Gyerekeket alkalmazott, diákokat pedig “kizsákmányoló” körülmények közt dolgoztatott a Samsungnak és Lenovónak is beszállító HEG gyár Kínában – állítja a China Labor Watch (CLW) munkajogi szervezet, az érintett vállalat cáfolja a vádakat. A CLW az MTI tudósítójának is eljuttatott közleményében úgy fogalmaz, júliusi és augusztusi ellenőrzései során több visszaélést talált […]