Online békéltetés: ki segít, ha kérdésed van?

Az Európai Bizottság létrehozott egy honlapot, ahová a fogyasztók regisztrálhatnak, és lehetőségük nyílik arra, hogy online vásárláshoz kapcsolódó jogvitáikat ezen keresztül rendezzék, elkerülve a bírósági eljárást. Minden európai uniós tagállam, így Magyarország is köteles ún. online vitarendezési kapcsolattartó pontot működtetni, ahol minimum két tanácsadónak kell rendelkezésre állnia, akik segítik a vitás feleket, ha az eljárással kapcsolatban kérdésük merülne fel. Ezt a feladatot hazánkban a Budapesti Békéltető Testület látja el. Elérhetőségei:

bekeltetésA tanácsadók megválaszolják a kérelem benyújtására vagy a csatolandó dokumentumokra vonatkozó kérdéseket, illetve tájékoztatást nyújtanak a platform működésével, vagy az alternatív vitarendezési fórum eljárási szabályaival kapcsolatban. Ezeken felül általános tájékoztatás is kérhető az online vitarendezési kapcsolattartó ponttól az adott országban érvényesíthető fogyasztói jogokról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kültéri oldószeres nyomtatók az Epsontól

sze febr 3 , 2016
Professzionális kültéri oldószeres nagyformátumú nyomtatócsaládot mutatott be az Epson. A japán vállalat új SureColor SC-S sorozatú készülékekeivel precíz és igényes kül- és beltéri anyagok készíthetők. A nyomtatók (SC-S80610, SC-S60610, SC-S40610) minden komponensét az Epson tervezte és gyártotta. A gyártó szerint a termékcsalád tgjai kiemelkedő teljesítményt biztosítanak a nyomathordozók széles választékán, […]

És még ez is...