A csilláron is lógtak az NJSZT konferenciáján

tapsxTelt házzal rendezték meg a 8. Digitális Esélyegyenlőség (DE!) Konferenciát, amelyet az Okosodjunk okosan szlogen jegyében rendezett meg a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT). A konferencia áttekintést nyújtott az információs társadalom előnyeiről, lehetőségeiről és egyúttal felhívta a figyelmet a „tárgyak internete”  az m2m világ új lehetőségeire és veszélyeire. A konferencián egyik legérdekesebb előadásában Bőgel György, az Okos rendszerek legfontosabb tulajdonságait, összetevőit, fejlődési trendjeit mutatta be példákon keresztül. Papp László, a Gartner hazai képviseletének ügyvezető igazgatója a Tudom, mit csinálsz öt év múlva – távlatok az informatikában című nagy sikerű előadásában bemutatta mik azok a technológiák, amelyek már most izgalomban tartják nem csak a jövőkutatókat, hanem a holnap tervezőit is.

Nagy Miklós a NIIF Intézet igazgatója a Sulinet feltámadásának esélyeiről számolt be az új oktatási hálózatban. Kulcsár Sándor, a Magyar Telekom Nyrt. vezető szakértőjének: Okos város – New York, Párizs, Szolnok című előadása, amelyben a T-City programot mutatta be élénk figyelmet keltett. A rutinos előadó, Kis Ervin Egon az Okos kereskedelem című előadásában azt jósolta meg, hogy hamarosan nem e-kereskedelemről és hagyományos kereskedelemről fogunk beszélni, hanem a kettő elemeit ötvöző smart commerce-ről, azaz okos kereskedelemről. Kajati László, a TectumIT Kft. ügyvezető igazgatójának az előadása. a Kulcs az esélyegyenlőséghez: digitális közművesedés címmel hangzott el, élénk érdeklődést kiváltva. Tóth Péter Barnabás, a CDSYS kft. vezető adatszivárgási és compliance szakértője szerint Nincs okosság biztonság nélkül, s mint előadásából kiderül valóban nincs. Csernoch Mária, Bíró Piroska közös kutatása szerint az Okosodáshoz okos informatikus kell. Egyet kell értenünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nagy a verseny az iPad miniért

hét nov 24 , 2014
November 3-án kezdődött és a napokban zárult le a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIFI) által meghirdetett névadási pályázat. A NIIFI a Debrecenbe elhelyezésre kerülő új szupergépének keres hozzá illő nevet. Egy hét alatt több, mint hatszáz névjavaslat érkezett a szervezőkhöz. A beküldött nevek közül a NIIFI szakbizottsága választja ki a […]
szerver, adatközpont