Oktat a Kaspersky

Kaspersky LabA Kaspersky Lab és az International Society of Automation (ISA) bejelentették közös oktatási kezdeményezésüket, amelynek célja az ipari automatizálási berendezéseket üzemeltetők figyelmének felhívása a kiberfenyegetésekre. A kritikus infrastruktúra kiberbiztonságának fontosságát nem lehet lebecsülni, különösen a mai automatizált világban, ahol az olyan esetek, mint a BlackEnergy2 malware terjedése mára rendszeresen előforduló probléma. Az automatizált gyártósorok kibertámadásokkal szembeni sebezhetőségének bizonyítéka egy mostanában történt olyan malware incidens, amely fizikai károkat okozott egy európai üzemben — áll az orosz it-biztonsági társaság közleményében.

“A Kaspersky Lab által fejlesztett képzés a hallgatóságot egy egyedi környezetbe helyezi, lehetővé téve a kritikus infrastruktúrákat érintő kibertámadásokkal kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok valós megismerését. Bízunk benne, hogy a valós tapasztalat és az interaktív szimuláció növeli a jövőbeni képzési kínálatunkat” – nyilatkozta Dalton Wilson, az ISA oktatással és hitelesítéssel kapcsolatos szolgáltatásainak igazgatója. A szimuláció egy körökre osztott stratégiai játék, ahol a résztvevőkön múlik a virtuális, kiritkus infrastruktúra zavartalan, megszakítás nélküli működése. A gyakorlat végső célja, hogy biztosítsa a tartós és nyereséges üzemeltetést, az egyre több számítógépes támadás ellenére is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nagy siker a Hol van Klaus?

pén jún 12 , 2015
ShareTweetPinShareA való világba ülteti át az internetes veszélyeket az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által terjesztett frappáns reklámfilm. Már 18 ezer megtekintésnél jár annak az internet tudatos használatára felhívó német reklámfilmnek a hazai verziója, amely érzékletes módon hívja fel a szülők figyelmét arra, hogy a gyerekeket az online térben ugyanúgy […]

És még ez is...