Okostelefonon az egri műemlékek

egerMesélő műemlékek Egerben címmel okostelefonra letölthető alkalmazást tett elérhetővé május 31-től a Forster Központ – tájékoztatta a Forster Központ sajtófőnöke, Róna Katalin az MTI-t. Az alkalmazás Eger műemlékeit személyes szemszögből mutatja be. Az okostelefonon hozzáférhető, másfél órás virtuális barangolás során Eger helytörténetében jártas szakértők, helyi polgárok mesélnek a műemlékek eddig rejtve maradt történeteiről.

A Mesélő műemlékek alkalmazást – az épített örökséggel, a történeti értékekkel kapcsolatos tudományos, művészettörténeti és építészeti hátteret adó Forster Központ megbízásából – a Magyarországról indult és mára az audio city guide alkalmazások piacán világviszonylatban is jegyzett PocketGuide-dal együttműködésben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Kreatív Technológia Laboratóriumának munkatársai készítették.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Jön a nagy roamingdíj-csökkentés

pén jún 6 , 2014
2014. július 1-től tovább csökkennek az Európai Unió, valamint Izland, Norvégia és Lichtenstein területén a mobiltelefonálás, sms-küldés és mobilinternetezés díjai, amelyeket a magyarországi mobilszolgáltatóknak is alkalmazniuk kell. Az unión belüli barangolás esetén a kezdeményezett hívásindítás díja majdnem 18 százalékkal, a fogadott hívásoké megközelítőleg 27 százalékkal, az sms-küldéseké 23 százalékkal csökken. […]

Friss, ropogós