Okoserdő-fejlesztésről kötöttek megállapodást… csak meg ne induljon az az erdő!

okoserdőEgyüttműködési megállapodást kötött a Soproni Egyetem és az Albacomp Kft. az első magyarországi okoserdőhöz kapcsolódó szenzorok, valamint az adatokat feldolgozó rendszer kifejlesztésére, ami alkalmas az erdők állapotának előrejelzésére, folyamatos megfigyelésére.

A tájékoztatás szerint a Soproni Egyetem által létrehozott “Okoserdő” technológia a digitalizáció eszközeivel támogatja az erdők felkészítését a klímaváltozásra: az intelligens szenzorok rendszerére épülő okoserdő nem csak az erdei ökoszisztéma megfigyelését és megértését teszi sokkal pontosabban lehetővé, hanem a hatékony és a fenntarthatóságot támogató beavatkozások tervezését és végrehajtását is. Az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft.-vel kötött stratégiai megállapodással olyan hálózati lefedettség és eszközpark válik elérhetővé, amellyel a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. területén lévő leárnyékolt, eldugottabb völgyszakaszokból is biztonságosan érkezhet információ. A megállapodás szerint az Albacomp a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karával együttműködve, az egyetem szakmai követelményrendszere alapján okosszenzorokat fejleszt és gyárt erdők monitorozásához, a Tanulmányi Erdőgazdaság által biztosított erdőterületen gyűjtött adatokból épített adatbázist pedig a Soproni Egyetem rendelkezésére bocsátja elemzésre, kiértékelésre — közölte az egyetem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Milyen makettfestéket érdemes beszerezni?

csü dec 2 , 2021
Mi mindent érdemes tudni alapvetően a Vallejo festékek minőségéről, illetve használhatóságáról? Mitől olyannyira kedvelt és népszerű opciók a Vallejo festékek a makettezők körében? Illetve mi alapján lehet indokolt megoldani a Vallejo festékek közötti választást, ha lehetőleg könnyű használatot és minőségi végeredményt szeretnénk? Dióhéjban a Vallejo brand és vállalat tevékenységéről Egy […]
modellfutár

És még ez is...