Az internetfüggőségről szól a Szent Imre Gimnázium musicalje

A mai fiatalok egyik legégetőbb problémáját, az internetfüggőség témáját járja körül a 10. szint című musical, amelyet a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium tanulói adnak elő nagy sikerrel.

“Előző zenés darabunk, a két évvel ezelőtt bemutatott Rohamivók a fiatalok alkohol- és drogproblémáiról szólt és nagy érdeklődés kísérte az előadásokat, de a szereplők időközben leérettségiztek. Az új darabban is aktuális témák kerülnek elő, az internetfüggőség mellett a közösségi médián történő zaklatások” – mondta Kovácsházi István operaénekes, a 10. szint írója, rendezője, zeneszerzője. Mint kifejtette, az iskola tanulói közül nagyon sokat tanulnak zenét, énekelnek, ami megkönnyíti a darab előadását. A 10. szintet a tervek szerint más iskolákban is előadják. A musical főszereplője Varga Balázs, a gimnázium tanulója arról beszélt a műsorban, hogy az általa alakított fiatal elszigetelődik a külvilágtól a netfüggőség miatt, végül külső segítséggel, egy pszichológus segítségével tud kilábalni a problémából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Épp húsz éve, hogy a kis hal megette a nagyot

hét dec 4 , 2017
Húsz éve, hogy a magyar informatika egyik gyöngyszeme külföldi tulajdonosok kezébe került. Cikkünkben megpróbáljuk röviden felvázolni a magyar szoftvercég történetét. Az SZKI 1989-ben alapította a Recognita részvénytársaságot, egy angol üzletembert társtulajdonosként bevonva. Erre az akkori törvények szerinti ötévi társaságiadó-mentesség és további öt évre nagymértékű adókedvezmény miatt volt szükség. A két […]