Okoskesztyűvel olvashatnak a vakok

Magyar egyetemisták találmánya vakoknak adja vissza az olvasás élményét azzal, hogy egy okoskesztyűvel önállóan is tudnak olvasni.

A kesztyű és a hozzá kapcsolódó okostelefonos alkalmazás lehetővé teszi bármely nyomtatott szöveg elolvasását, úgy, mintha az Braille-írás lenne – mondta Fülöp Ádám a GlovEye projektvezetője, szoftverfejlesztő. Klinkó Krisztián hardverfejlesztő, alapító elmondta: az ötlet egy buszon jutott eszébe, amikor látta, ahogy egy látássérült ember a normál írást felolvasó alkalmazást használta, és közben nehezen kapaszkodott. A fejlesztés idén februárban indult, a koncepciót már májusban bemutatták egy tudományos konferencián. Fülöp Ádám szerint jövő nyár elejére kerülhet kereskedelmi forgalomba a termék, a prototípus fejlesztése több százezer forintba került.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Internetes telefonkönyvvel etettek, 1400 cég bevette

ked okt 17 , 2017
Hét, illetve öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Székesfehérvári Járásbíróság pénteken első fokon, nem jogerősen annak az ügynek az első- és másodrendű vádlottjait, akiket – több társukkal együtt – közokirat-hamisítás bűntettében, 1399 rendbeli csalás bűntettében, csalás vétségében és orgazdaság bűntettében találtak bűnösnek. A Székesfehérvári Törvényszék tájékoztatása szerint az egy rendbeli […]
telefonkönyv