Internetes telefonkönyvvel etettek, 1400 cég bevette

Hét, illetve öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Székesfehérvári Járásbíróság pénteken első fokon, nem jogerősen annak az ügynek az első- és másodrendű vádlottjait, akiket – több társukkal együtt – közokirat-hamisítás bűntettében, 1399 rendbeli csalás bűntettében, csalás vétségében és orgazdaság bűntettében találtak bűnösnek. A Székesfehérvári Törvényszék tájékoztatása szerint az egy rendbeli csalást elkövető ötödrendű vádlottat két év, végrehajtásában öt évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A kizárólag közokirat-hamisítás bűntettében bűnösnek talált harmadrendű vádlottal szemben hat hónap, a negyedrendű vádlottal szemben pedig három hónap, két-két évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a járásbíróság, egyelőre nem jogerősen.

Az ítélet szerint az elsőrendű vádlott 2011-ben megvásárolta mintegy százezer cég adatait, majd egyik esetben egyedül, másik esetben a másodrendű vádlottal közösen a harmad-, negyed- és ötödrendű vádlottak nevére két céget alapított anélkül, hogy a cégek tényleges irányításában utóbbiak részt vettek volna. Ezt követően megszerkesztettek egy előfizetői szerződést és egy díjbekérő számlát és azokat 1397 cég részére kipostázták vállalva, hogy a megrendelő cégek adatait internetes oldalon telefonkönyv formájában, illetve nyomtatott és CD formátumú kiadványban megjelentetik. Az internetes oldalak azonban telefonkönyvként nem működtek, a vádlottaknak eleve nem állt szándékukban a telefonkönyv nyomtatott és egyéb változatainak elkészítése. A kipostázott szerződések alapján az elsőrendű vádlott egyedül 750, az másodrendű vádlottal közösen pedig 647 céget ejtettek tévedésbe, mely társaságok a vádlottaknak a díjbekérő számlákon szereplő közel 30 ezer forintos összegeket átutalták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bővül az Invitel műsorkínálata

sze okt 18 , 2017
November 1-től elérhető lesz az Invitel ügyfelei számára a Discovery Networks négy legnépszerűbb csatornája. A két cég közötti megállapodásnak köszönhetően a következő hónaptól az Invitel IPTV és Digitális Kábeltévé platformjain a Családi és Családi HD csomagokba is bekerül az Eurosport 1, az Eurosport 2, a Discovery Channel és a TLC. […]
Tévénézés, televízió

Friss, ropogós