Jól vizsgázott a Vodafone

Bár a korlátozások alatt jelentősen csökkent az autós forgalom, a díjmentes parkolás bevezetésével a parkolóhelyek kihasználtsága változatlanul magas maradt. Utóbbi sok belvárosi lakos és ott dolgozó életét nehezítette meg. Erre a helyzetre jelentett megoldást a Vodafone és a Smart Lynx rendszere, amelyeknek köszönhetően az ingyenesen letölthető Parker mobilalkalmazásban 2500 közterületi parkolóhely valós idejű foglaltsági adatai váltak elérhetővé. Az autósok így anélkül is tudták, hol van épp szabad parkolóhely, hogy felesleges köröket megtéve autóznának a környéken. Az okosparkolási rendszer a díjmentes parkolást követően is segíteni fogja az autósok életét Budapest belvárosában.

„Azt gondolom, hogy az elmúlt több mint fél évben nagyszerűen vizsgázott a tavaly év végén átadott rendszer, nagyon bízunk abban, hogy a jövőben tömegesen is el tudnak terjedni ezek az okos megoldások az országban. Az V. kerületben működő okos parkolási rendszer csökkenti a városrészt terhelő forgalmat és a környezetszennyezést, valamint időt és pénzt takarít meg a felhasználóknak. Emellett az önkormányzat és a parkolásüzemeltetés munkáját is segíti, hiszen az applikációban rendelkezésre álló adatok az üzemeltető jövőbeli döntéseinek előkészítését is segíthetik” – mondta el Király István, a Vodafone Magyarország Vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egy (rém)álom megvalósulni látszik: egyre kevesebb a külföldi vállalat Magyarorszgágon

csü júl 9 , 2020
Jelenleg már több mint tízezer olyan cég van bejegyezve Magyarországon, amelynek az éves nettó árbevétele meghaladja az egymilliárd forintot; ezek közül pedig majdnem hétezer olyan, amelyek teljesen magyar érdekeltségbe tartoznak – közölte az Opten Kft. A közlemény szerint évek óta dinamikusan gyarapodik a “milliárdos” cégek száma Magyarországon: 2011-ben még csak […]

Friss, ropogós