Nyilvános aukció lebonyolításáról döntött az OTT-ONE

Megkezdi az OTT-ONE Nyrt. egy nyilvános tranzakció lebonyolítását, amely során a vállalat hárommillió darab saját részvényt kínál majd eladásra, nyilvános aukció keretében. Az aukció idejére a tőzsdei vállalat főrészvényese, az iSRV Szolgáltató Zrt. biztosítja az aukció lebonyolításához szükséges részvényeket az OTT-ONE számára, egy kölcsönszerződés keretében. A kölcsönügyletre vonatkozó szerződést a mai napon megkötötte az iSRV és az OTT-ONE. Az aukción az OTT-ONE-nak minimum 250 forinton kell majd értékesítenie a részvényeket, ez ugyanis az iSRV-vel kötött kölcsönügylet egyik feltétele. Ezzel együtt természetesen az OTT-ONE eltökélt célja, hogy amennyiben az aukciót megelőző időszakban 250 forintnál magasabb lesz az aktuális árfolyam, akkor az aukciót ehhez mérten, az akkori, magasabb piaci árfolyamon fogja végrehajtani a vállalat, tehát nem kíván a piaci ár alatt részvényt értékesíteni.

„A kölcsönügylet keretében az iSRV hárommillió darab részvényt bocsátott az OTT-ONE rendelkezésére, hogy a társaságunk főrészvényeseként támogasson minket a céljaink elérésében. A kölcsönügylet során kölcsönadott részvényeket az OTT-ONE az aukción értékesíti majd, az aukció zárása után pedig az el nem kelt részvényeket visszaadjuk az iSRV-nek, a sikeresen értékesített részvények helyett pedig új részvényeket bocsátunk ki az iSRV számára. Így a tranzakció végeztével az iSRV a teljes kölcsönadott részvénypakkot visszakapja, miközben a részvényértékesítésből befolyt forrást közvetlenül a társaság tudja felhasználni” – mondta el Májer Bálint, az OTT-ONE vezérigazgatója a kölcsönügyletről, amelyet az iSRV kamat és haszon nélkül bocsátott az OTT-ONE rendelkezésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Európai Bizottság: az oroszok megpróbálták befolyásolni az EP-választásokat

vas jún 16 , 2019
Az európai parlamenti választások nem voltak mentesek a félrevezető információktól, főként orosz forrásokkal kapcsolatban álló külső és belső szereplők megpróbálták befolyásolni a szavazókat és a választások eredményét – közölte az Európai Bizottság a dezinformáció elleni küzdelem terén elért eredményekről pénteken kiadott jelentésében. Mint írták, a választások előtt több olyan összehangolt […]
EU vs. Oroszország

Friss, ropogós