Nyílt napot tart az ATOMKI

Hidrogén atomMegnyitja kapuit a diákok és a tanárok előtt az Atommagkutató Intézet (ATOMKI) Debrecenben. A nyílt napok alatt, április 15-19. között rendhagyó tudományos ismeretterjesztő órákkal várják az iskolai csoportokat az intézet kutatói.

A változatos témakörökben szervezett ismeretterjesztő órákon a részvétel ingyenes, az iskolai csoportoknak azonban előzetesen regisztrálniuk kell a rendezvény honlapján, amelyre április 3. és április 11. között van lehetőség – közölték a szervezők. Az ATOMKI nyílt napok programsorozata a sikeres, nagy hagyományú Fizikusnapok folytatása megújult formában. A program új nevével a szervezők a hagyományos tudományterületek közti határok egyre inkább jellemző elmosódására reagálnak, és így a rendhagyó órák témaköre is több tudományterületet ölel fel. A programok között idén is virtuális látogatáson ismerhetik meg a diákok az Európai Nukleáris Kutatási Szervezetben, a CERN-ben folyó kutatásokat. Előadást hallgathatnak egyebek mellett, a részecskegyorsítókról, a növényi szilícium meglepő tulajdonságairól, a természet teremtő és pusztító erejéről és a részecskefizika kihívásáról is. A programól további információk az intézmény weboldalán (atomki.hu) találhatók.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Három taggal bővült a Philips E1 terméksorozat

szo márc 30 , 2024
ShareTweetPinShareA Philips Monitors E1 sorozata három új modellel bővült, amelyeket az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára terveztek. A Philips 24E1N1100A és a 27E1N1100A modellek 23,8 hüvelykes (60,5 cm), illetve 27 hüvelykes (68,6 cm) FHD IPS panellel rendelkeznek, keret nélküli kialakítással, keskeny kávával többmonitoros elrendezésekhez, valamint kábelkezelő rendszerrel a tiszta […]
monitor, pixel

És még ez is...