Növelné a lányok önbizalmát az Ericsson

lany-laptopAz Ericsson munkatársainak segítségével tinilányok fejlesztettek mobilalkalmazást „Mit vegyek fel ma?“ címmel az Ericsson kutatás-fejlesztési központjában. A programra bármely 14-16 éves lány jelentkezhetett, így a résztvevők többsége az egynapos kurzus keretében találkozott először a programozással. A Skool őszi oktatási programsorozata indult ezzel a workshoppal. Az alkalmazás fejlesztéséhez minden lánynak egy notebookra és egy androidos telefonra volt szüksége mindössze. A felmerülő kérdésekre a segítők adtak választ. A kurzust vezető Váncsa Ildikó, aki a kutatás-fejlesztési központban dolgozík, mint szoftverfejlesztő, elmondta, hogy tapasztalata szerint a nőknek sok olyan erősségük van, amelyeket a fejlesztői munkában kiválóan tudnak hasznosítani, de alapvetően rájuk is ugyanolyan kihívások várnak a szakmában, mint a férfiakra.

„Az egynapos kurzus célja az, hogy felkeltse a figyelmet az informatika iránt. Ha valaki szeretne több ismerethez jutni, akkor várjuk a többalkalmas iskola utáni foglalkozásokra vagy a nyári táborba” – mondja Koleszár Szilvi, a Skool egyik alapítója. Azért 14-16 éves lányok jelentkezhetnek programjainkra, mert tapasztalatunk szerint ez az életkor, amikor az iskolában a lányok átesnek egy önbizalomvesztésen az olyan, fiúsnak tartott területeken, mint például az informatika. Pedig aki önbizalommal és nyitottan áll a tárgyhoz, az rájön, hogy a technikai szektor ugyanolyan színes és érdekes, mint bármely másik.” A Skool célja, hogy a fiatal lányok megismerjék az informatika alapjait, és kedvet kapjanak hozzá, hogy később akár maguk is informatikusi pályára lépjenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Keresni is lehet a költséges leselejtezéseken

sze szept 10 , 2014
Ma még kevés vállalkozás adminisztrálja, ha leselejtez egy adathordozót, de erre hamarosan rendelet kötelezhet minden céget. Az Európai Unió jövőre életbe lépő új adatvédelmi irányelve szigorítani fogja az adatkezelés szabályait, beleértve a használt adathordozók kezelését is. Magyarországon ezzel még alig foglalkoznak a társaságok – állítja Bődi Levente, a nemrég alakult […]

Friss, ropogós