Keresni is lehet a költséges leselejtezéseken

merevlemezMa még kevés vállalkozás adminisztrálja, ha leselejtez egy adathordozót, de erre hamarosan rendelet kötelezhet minden céget. Az Európai Unió jövőre életbe lépő új adatvédelmi irányelve szigorítani fogja az adatkezelés szabályait, beleértve a használt adathordozók kezelését is. Magyarországon ezzel még alig foglalkoznak a társaságok – állítja Bődi Levente, a nemrég alakult Data Destroy Kft. marketingvezetője. A cég szolgáltatásként kínálja a régi adathordozók – merevelemezek, mobiltelefonok, USB kulcsok – minősített és jegyzőkönyvezett leselejtezését partnerei számra.

A Data Destroy a Blancco adattörlési megoldásait alkalmazza. A cég rendelkezik egy MAXXeGUARD adathordozó-daraboló berendezéssel is, amelynek segítségével a leselejtezni kívánt merevlemezeket akár milliméteres részekre apríthatja. A legérdekesebb azonban az üzleti modelljük: a használt számítógépeket akár fel is vásárolják a vállalatoktól, így a leselejtezés azoknak nemhogy pénzbe kerül, de még kereshetnek is a régi eszközökön. A Blancco és a MAXXeGUARD megoldásait Magyarországon forgalmazó V-Detect Antivírus Kft. ügyvezetője, Petrányi-Széll András szerint ez a modell felel meg leginkább a hazai vállalatoknak, amelyek ezen a területen is a költséghatékony, de a jogszabályoknak megfelelő megoldásokat keresik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kis és közepes társaságoknak szánj új multifunkcionális nyomtatóját a Xerox

sze szept 10 , 2014
A Xerox a kis- és közepes vállalatoknak szánja a piacra most bevezetett WorkCentre 5022/5024 multifunkciós berendezéseket, amelyek A/3 méretben, fekete-fehérben, 24 oldal/perc sebesség mellett nyomtatnak és másolnak, és az első nyomtatott oldalt is 14 másodpercen belül elkészítik. A folyamatos gyors működést az akár 1850 lapos papírkapacitás is támogatja. Kompakt kialakításuknak […]