NMHH kontra mobilszolgáltatók: egy győzelme már van a hatóságnak

A szerződéses és kereskedelmi feltételek hálózatsemlegességgel kapcsolatos aspektusait az NMHH elsősorban a mobil szolgáltatók által leginkább preferált nullás díjszabású csomagokat vizsgálta.

Az NMHH három mobil szolgáltatóval szemben is eljárást indított korlátlan online video streaming szolgáltatást, közösségi oldalak és üzenetküldő alkalmazások korlátlan elérését, és korlátlan zenei streaming szolgáltatást kínáló csomagjaik kapcsán. A csomagok közös jellemzője volt, hogy a tematizált szolgáltatások által generált adatforgalom nem csökkentette a mobil internet előfizetéshez tartozó adatkeretet, és az adatkeretben foglalt adatmennyiség felhasználását követően a tematizált szolgáltatások továbbra is elérhetőek maradtak az előfizetők számára az eredeti feltételek mellett. Az NMHH mindhárom eljárás eredményeképpen azt állapította meg, hogy a vizsgált kereskedelmi gyakorlatok egyben megkülönböztetésen alapuló forgalomszabályozási intézkedésnek minősülnek, ezáltal sértik a hálózatsemlegességre vonatkozó szabályokat. Ennek megfelelően az NMHH megtiltotta a jogszerűtlen magatartások tanúsítását és kötelezte a szolgáltatókat az egyes internetes forgalmak közötti jogszerűtlen különbségtétel megszüntetésére. Az NMHH döntéseit az érintett szolgáltatók bíróságon támadták meg. A bíróság az elmúlt év folyamán az online video streaming szolgáltatást kínáló csomag ügyében jóváhagyta az NMHH döntését, a szolgáltató pedig eleget tett az NMHH kötelezésének. A folyamatban lévő másik két ügyben még nem született bírósági döntés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Orbán búcsúztatta a Vodafone Csoport vezérigazgatóját

hét júl 23 , 2018
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen -nyakkendő nélkül- Orbán Viktor miniszterelnök találkozója Vittorio Colao, a Vodafone májusban lemondott – MAGENTA!!! nyakkendőben feszítő- vezérigazgatójával az Országházban 2018. július 23-án. Érdeklődtünk a Vodafone-nál, hogy mi lehetett az oka a találkozónak, ugyanis korábban nemigen volt példa a távozó multinacionális cégek vezetőinek ilyen magas szintű búcsúztatásának. Amint választ […]

És még ez is...