Orbán búcsúztatta a Vodafone Csoport vezérigazgatóját

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen -nyakkendő nélkül- Orbán Viktor miniszterelnök találkozója Vittorio Colao, a Vodafone májusban lemondott – MAGENTA!!! nyakkendőben feszítő- vezérigazgatójával az Országházban 2018. július 23-án.

Érdeklődtünk a Vodafone-nál, hogy mi lehetett az oka a találkozónak, ugyanis korábban nemigen volt példa a távozó multinacionális cégek vezetőinek ilyen magas szintű búcsúztatásának. Amint választ kapunk frissítjük a cikket. (-szerk-)

A Vodafone friss közleménye szeint Magyarország digitális fejlődéséről és a szolgáltató jövőbeni terveiről tárgyalt hétfőn délután a miniszterelnök és a Vodafone Csoport vezérigazgatója. Mint írják a Vodafone Csoport a közelmúltban jelentette be, hogy Közép- és Kelet-európai beruházásainak következő lépéseként egy 18,4 milliárd eurós nemzetközi tranzakció keretében megvásárolja a Liberty Global magyar, német, cseh és román leányvállalatait, így a Magyarországon 1,8 millió háztartást kiszolgáló kábel- és szélessávú internetszolgáltatót, a UPC Magyarországot is. A tranzakció 2019-ben várható lezárása után a Vodafone Magyarország piaci részesedése a mobil piacon várhatóan 25 százalékos, a vezetékes szélessávú szolgáltatások piacán 24 százalékos, a kereskedelmi televíziózás piacán pedig mintegy 19 százalékos lesz. „A magyarországi digitalizáció felgyorsítása, a piaci verseny erősítése egyértelműen előnyös az előfizetőknek, úgy a lakossági, mint az üzleti szegmensben. A Vodafone Csoport Magyarország iránti elkötelezettségét jól mutatja, hogy a vállalat aktívan részt vesz a magyarországi Digitális Jólét Program megvalósításában, illetve a Vodafone Alapítvánnyal elkötelezetten támogatja a digitális oktatás fejlődését az országban” – nyilatkozta Coalo.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Uniós forrásból indul a Digitális Jólét Hitelprogram

hét júl 23 , 2018
Szeptembertől nulla százalék kamatú, legfeljebb 200 millió forint összegű uniós forrású hitelt igényelhetnek digitális fejlesztéseikhez a hazai kis- és közepes, illetve startup vállalkozások. A Digitális Jólét Hitelprogram célja, hogy kedvezményes finanszírozást nyújtson olyan innovatív vállalkozásoknak, amelyek a versenyképességüket erősítő, a Digitális Jólét Program (DJP) stratégiai célkitűzéseihez illeszkedő digitális fejlesztéseikhez keresnek […]
Dolláreső

Friss, ropogós