Így irthatod a rusnya Facebook vírusokat IV.

facebookNem szükségszerű, hogy a Facebook áldozataivá váljunk. Fel kell készülni arra, hogy minden új eseménnyel együtt újabb és újabb átverések felbukkanása várható. Amikor például Oszama bin Ladent megölték, linkek bukkantak fel a Facebookon, azt sugallva, hogy megnézhetjük a rajtaütést. A magyar felhasználók gyakran találkoztak az elmúlt hónapokban egy olyan kártevővel, mely azt az üzenetet küldte, hogy valaki megjelölt minket egy képen, vagy hozzászólt egy olyan fotóhoz, amelyen szerepelünk. Sok esetben a feltételezett megjelölő személy nem olyasvalaki volt, akit ismertünk, mégis rengetegen kattintottak ezekre a linkekre.

A vírus egy másik verziója a megjelölő vagy hozzászóló személyt egyik ismerősünkként tüntette fel. Amikor kattintottunk a megadott linkre, az elvitt minket egy üres oldalra, ahol az alkalmazás telepítette magát a Facebook profilunkhoz, és elkezdte küldeni az átverő csali linkeket az ismerőseinknek.

A G Data arra figyelmeztet, hogy mielőtt kattintunk, gondolkodjunk el a link forrásán. Vajon olyan típusú link, amelyet az ismerőseink általában megosztanak? Ha nem, ne kattintsunk! Ha mégis nagy lenne a kísértés, először húzzuk el az egérmutatót a link felett, és pillantsunk böngészőnk bal alsó sarkába. Látni fogjuk a linkhez tartozó URL-t, vagyis webcímet. Ha e gyanús, ne kattintsunk a linkre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ez történik az interneten egyetlen szempillantás alatt

hét jún 2 , 2014
Teli a magyar világháló azzal az érdekes összeállítással, hogy mi minden történik egy másodperc alatt a világhálón. Pedig egy másodperc rettentő hosszú idő a weben. Nem is olyan régen még négy másodpercnyi idő volt arra, hogy a weboldalunkra tévedő látogató figyelmét felkeltsük, és maradásra bírjuk. Egy friss felmérés szerint ma […]
internet