NKI: egyre fontosabb az “erős” jelszavak használata

jelszoAz “erős” jelszavak használatának fontosságára hívta fel a figyelmet a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI) a kormányzati hálózat megtámadása előtti napon. Az intézet szerint még mindig jellemző, hogy a felhasználók ugyanazt a jelszót több felületen használják, ez pedig az “e-mail fiókok kompromittálódását” eredményezheti. A szervezet a biztonságtudatos szemlélet fontosságát hangsúlyozva arra hívta fel a figyelmet, hogy minél hosszabb a jelszó, annál biztonságosabb. A jelszó legalább nyolc, de inkább tíz karakterből álljon, és jó, ha nagybetűt, kisbetűt, számot, speciális karaktert (például írásjelet, ékezetes betűt) is tartalmaz.

Nem ajánlott felhasználónevet, valódi nevet, cégnevet vagy személyes adatot használni. Hatékony módszer lehet hosszabb szöveget (jelmondatot) választani jelszónak, ez esetben azonban kerülendők például a népszerű idézetek – tudatták. Emellett az NKI minden fiókhoz egyedi jelszó alkalmazását ajánlja, valamint azt, hogy ahol lehetséges, állítsák be a mobilos megerősítést a felhasználók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Jönnek az LG G5 okostelefonok

hét ápr 4 , 2016
Az LG Electronics (LG) megkezdte az LG G5 moduláris okostelefonjának értékesítését. Az LG G5 március 31-én Dél-Koreában, április 1-jén pedig az Egyesült Államokban debütál, majd Európa, Ázsia és a Közel-Kelet országai következnek. Világszerte több mint kétszáz szolgáltató kínálja majd az LG G5-öt a helyi piacokon. A telefon Magyarországra várhatóan április […]