Kiderült min marakodnak a legtöbbet a szülők a gyermekeikkel: a kütyükön

Kraszay Csaba kiberbiztonsági szakértőTudatosan a “kütyük” világában címmel online előadást szervezett a gyerekeket érintő digitális veszélyekről a Fiatal Családosok Klubja. Király Nóra, a klub alapítója azt mondta, hogy a gyerekek az elmúlt fél évben a digitális térbe szorultak, főleg a digitális oktatás ideje alatt, ezért meg kell tanítani őket, hogyan használják az eszközöket úgy, hogy azok ne jelentsenek veszélyt rájuk. A szervezet egy közvélemény-kutatása szerint a gyerekek és a szülők közötti legtöbb konfliktus a “kütyük” használatához kapcsolódik.

Az előadás egyik célja ezért az volt, hogy megtanítsa a szülőknek, hogyan kezeljék a digitális eszközök használatát, valamint hogy milyen szűrőkkel követhetik nyomon, mely felületeket használja a gyermek. Kraszay Csaba kiberbiztonsági szakértő, az esemény egyik előadója azt javasolta, hogy legyen a családban egy megállapodás, amely lefekteti, hogy milyen alkalmazásokat, mennyi ideig lehet használni, és ez a szülőkre is legyen érvényes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Európai Bizottság fellebbez az EU vs. Apple ügyben

szo szept 26 , 2020
Az Európai Bizottság fellebbezést nyújtott be az Európai Bíróság azon ítélete ellen, amelynek értelmében az Apple-nek nem kell kifizetnie a tiltott állami támogatás miatt korábban kiszabott 13 milliárd eurós bírságot. Az Európai Bíróság júniusban helyezte hatályon kívül az amerikai vállalat ellen hozott, ír adóügyekkel összefüggő határozatot. Margrethe Vestager versenyjogért felelős uniós […]
Margrethe Vestager

Friss, ropogós