Jönnek az anti okostelefonok

nophoneAz okostelefon-függés már-már járványos méreteket ölt. Erre válaszul a szakértők a butatelefonok használatát javasolják. Az okostelefonok alternatívájaként szolgálhat például a Light Phone nevű butatelefon, amely csak hanghívásokra lesz alkalmas, vagy például az ugyancsak bankkártya méretű, s a közeljövőben Magyarországon is kapható Card Phone. Ezzekkel a hitelkártya méretű, dizájnos műanyag kütyük használatával nem kell félni a ragálytól.

A Light Phone fejlesztői a „Szöveges üzenet helyett egyszerűen beszéld meg”, „Ne a kamerát használd, nézz körül” szlogenekkel érvelnek. Egyetlen negatívuma a kezdeményezésnek, hogy csak 2016 májusában várható a Kickstarteren sikeres kampányt maga mögött tudó Light Phone megjelenése, egyelőre csak a prototípusa létezik.

Aki pedig még a telefonálásról ius szeretne leszokni, annak itt van a NoPhone. A mindössze tizenkét dollárért beszerezhető, formája és mérete alapján akár még egy okostelefon is lehetne. Ugyanúgy lehet fogdosni, zsebre vágni, ránézni az éjszaka közepén. Előnye, hogy ütés- és vízálló, nem kell tölteni, nem zavarja meg a barátokkal való kommunikációt. A NoPhone egy 3D nyomtatással készült műanyagdarab, és már meg is vásárolható. Az alap modell 12 dollárba, azaz kevesebb, mint 3000 Ft-ba kerül, a selfie képességekkel bővített változatért (NoPhone+tükör) pedig 18 dollárt kérnek. A kiszállítást decemberben kezdik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így lehetsz menő programozó

csü jún 25 , 2015
Megszámlálhatatlan OKJ-s képzésen például, de ha valaki igazán komolyan gondolja a dolgot, akkor érdemes egyetemet választani – állítja Botos Ágnes toborzási specialista, a Violet Consulting Kft. ügyvezetője. Elmondása alapján két mindenképp megfontolandó alma mater jelenleg Budapesten az ELTE és a BME, míg vidéken a jó nevű Szegedi Tudományegyetem. A BME-t […]

Friss, ropogós