Nem lesz meglepetés a fa alatt

karacsonyfaA Magyar Cetelem Bank szakértői szerint a műszaki cikkek közül – az elmúlt évhez hasonlóan – idén is az LCD-tévék, az okostelefonok és a táblagépek lesznek a legnépszerűbbek. Az átlagos igényelt hitelösszeg – személyesen vagy online igénylés esetén is – jóval meghaladja a százezer forintot. Érdekesség, hogy azok között az internetes vásárlók között, akik áruhitelt igényelnek, kétszeres a férfiak aránya a nőkével szemben. A jelenség azzal függhet össze, hogy a műszaki cikkek területén a férfiak a döntéshozók a magyar családokban.

Már nem igaz az, hogy kizárólag a fiatalok vásárolnak az interneten. A Cetelem adatai szerint ma már a 35 év felettiek közül is egyre többen döntenek úgy, hogy online szerzik be azokat a dolgokat, amelyekre szükségük van: az online hitelt igénybe vevő Cetelem ügyfelek közel fele 35 év feletti. „A kényelem mellett számos egyéb előnnyel jár az online vásárlás, hiszen a vevőt az általános szavatossági és jótállási jogok mellett az interneten vásárolt árucikkek átvétele után elállási jog is megilleti. Ennek értelmében 14 naptári napon belül visszaküldheti a terméket, a kereskedőnek pedig kötelessége visszavenni és visszatéríteni a teljes vételárat” – jelentette ki Lukácsi Zoltán, a Cetelem marketingigazgatója.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A világ legklasszabb karácsonyi ajándéka

sze dec 24 , 2014
E sorok írója nagyszerű ajándékot kapott karácsonyra. Mivel gyakran előfordul, hogy egészen abszurd dolgokon, vagy ahogy ismerőseim, barátaim mondják “tiszta marhaságokon” is hosszan el tudok mélázni, ezért talán nem véletlen, hogy Randall Munroe, mi lenne, ha című könyvét kaptam a családomtól. Olyan abszurd, a realitást teljes mértékben mellőző kérdésekre gondoljunk, hogy […]