Egyre több cég választja a bérletet

forintTavaly – jövőbeli finanszírozási eszközként – leginkább készpénzben (80 százalék) és EU támogatásokban (31,7 százalék) gondolkoztak, a tartós bérlet/operatív lízing mindössze 7,5 százalékos arány tett ki. Most a készpénz jelentős visszaszorulása (66,9 százalék), ám az EU támogatás (39,7 százalék) és bérlet (14 százalék) előtérbe helyezése látható. A másik mutatószám, amelyet a Rentaserver a tartósbérleti piac hazai alakulásának vizsgálatára alkotott meg, a „Rentaserver IT Finanszírozási Index”, amely a tartós bérlet és saját készpénzállomány finanszírozási formák egymáshoz viszonyított arányát vizsgálja. A 2014-es tényleges arányszám a tavalyi kutatási eredmények alapján 0,028 volt, míg az akkor 2015-re tervezett arányszám 0,093-as értéket mutatott. A mostani mérések alapján a 2015-ös tényleges arányszám a tervezettel alig elmaradóan 0,081 lett, azaz a vállalatok nagyon pontosan követték terveiket. A 2016-os irányérték pedig 0,209, vagyis szemmel látható a tartós bérlet további térhódítása a saját készpénzállománnyal szemben — derül ki a Rentaserver Kft. friss felméréséből.

A felmérés eredményei szerint a nagyvállalatoknál nagyobb a tájékozottság, ha hardverek tartós bérletéről, mint finanszírozási lehetőségről van, a szoftverek esetében viszont kevésbé ismert, hogy finanszírozással is működhet a beszerzésük. Az it-eszközök finanszírozását biztosító szolgáltatóknál a válaszadók a hozzáértést, a pénzügyi kondíciókat valamint a hátteret tartják fontosnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A fiatalok ingyenes internetelérését segítő programot javasolnak

sze okt 21 , 2015
A legnagyobb kormánypárt ifjúsági szervezete azt kezdeményezi, hogy minden egyetemen, főiskolán és kollégiumban legyen ingyenes wifi — ismertette a javaslatot Böröcz László, az ifjúsági társszervezet elnöke és Szabó Krisztián alelnök. Az ingyenes internet-hozzáférés szélesítésére vonatkozó kezdeményezésről elmondták: azt javasolják, hogy minden magyarországi egyetemen, főiskolán és kollégiumban legyen ingyenes, szélessávú wifiszolgáltatás […]
wifi

Friss, ropogós