Egy plazmatévé és 250 ezer forintos nyeremény ígérete elveszi az ember eszét

telefonxA Bonyhádi Rendőrkapitányság telefonos csalás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen elkövető 2016. szeptember 4-én önmagát egy telekommunikációs cég munkatársának kiadva telefonon felhívott egy regölyi nőt, majd 250 ezer forint készpénzt, valamint egy plazma tv-t ajánlott nyereményként bankautomatás feltöltés ellenében. A sértett az elkövető útmutatása szerint készpénzt töltött fel a megadott számra, de a nyereményét nem kapta meg. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy a sértetté válás elkerülése érdekében fogadják meg az alábbi tanácsaikat:

– Amennyiben hasonló hívást kapnak, ne teljesítsék a telefonáló kéréseit. A mobiltelefonos szolgáltatók nem folytatnak ilyen nyereményakciókat.
– Hasonló hívás esetén ha módjukban áll, rögzítsék a beszélgetést. Ez a későbbi nyomozást segítheti.
– Telefonon soha ne adjanak meg biztonsági adatokat, kódokat, ne biztosítsanak hozzáférést pénzükhöz.
– A csalók rendkívül kreatívak, különböző módszereket alkalmaznak, hogy a sértetteket tévedésbe ejtve jogtalan hasznot szerezzenek. Legyenek mindig nagyon körültekintőek!
– Szégyen ide, szégyen oda, jelentsük be, ha megkárosítottak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Lépj el a kamerától: tíz tipp Neil Aldridge-től V.

csü szept 8 , 2016
A Sony Mobile felkérte a parkőröket, hogy készítsenek fényképeket a vadonban élő állatokról mozgás közben. A fényképezést megelőzően az elismert természetfotós, Neil Aldridge -aki az Év Európai Természetfotósa volt 2014-ben-, tartott kurzust a parkőröknek, megosztotva velük tapasztalatait, amelyekre vadon élő állatokkal való munkája során tett szert. Az állatok természetes viselkedése […]