A világ legklasszabb karácsonyi ajándéka

mi-lenne-haE sorok írója nagyszerű ajándékot kapott karácsonyra. Mivel gyakran előfordul, hogy egészen abszurd dolgokon, vagy ahogy ismerőseim, barátaim mondják “tiszta marhaságokon” is hosszan el tudok mélázni, ezért talán nem véletlen, hogy Randall Munroe, mi lenne, ha című könyvét kaptam a családomtól. Olyan abszurd, a realitást teljes mértékben mellőző kérdésekre gondoljunk, hogy például mi lenne, ha az eső nem esni (mármint lefelé), hanem a földből az ég felé repülne felfelé… gondolom a szoknyának befellegzene. Mondjuk pont erre a marhaságra nincs válasz a könyvben, de rengeteg, sokkal érdekesebbre igen.

Olyan borzongató kérdésekre ad választ rémisztő alapossággal Munroe, mint például mi lenne, ha a Föld egy szempillantás alatt megállna, és a légköre tovább forogna. Nem spoilerezünk, szörnyű lenne. Az olyan kérdésekre, amilyet minden gyermek feltesz, miután megnézte a Csillagok háborúja című film klasszikust, hogy Apaaa… mekkora az az erő, amellyel Yoda mester felemelte az űrhajót a mocsárból? Te fel tudnád emelni? És Anya? Sokan csak vakarják a fejüket, amikor gyermekük furcsánál furcsább kérdéseket tesz fel, az élet bármely területéről. Munroe szülei a fejvakaráson túl megpróbálták megválaszolni ezeket, így az érdeklődő gyermekből érdeklődő felnőtt lett, aki kedvenc kérdéseit hamarosan vicces formában válaszolta meg saját honlapján.

Te melyik ajándékodnak örültél a legjobban, alább megoszthatod az örömödet az olvasóinkkal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ha jót akarsz, minél előbb lecseréled az uTorrentet!

csü dec 25 , 2014
A G Data vírusirtó szoftverei kártevőként azonosítják az uTorrent végrehajtható fájljait, mivel azok tartalmazzák az OpenCandy hirdetési modul kódját. Az OpenCandy egy olyan hirdetési modul, amelyet a fejlesztők beépíthetnek a saját programjaikba, és a gyártója szerint ártalmatlan, nem jelent veszélyt a felhasználókra. A G Data szerint viszont az OpenCandy egyPotentially […]
hacker