Varga összehívta a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését

Varga Judit, az Igazságügyi miniszterAz igazságügyi miniszter összehívta a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését a techcégek “rendszerszintű visszaélései” miatt.

Varga Judit a Facebook-oldalán azt írta: az “árnyék tiltás” vagy “shadowban” azt jelenti, hogy a közösségimédia-szolgáltatók titokban, politikai céllal úgy korlátozzák egy felhasználói profil láthatóságát, elérését, hogy “arról mi ne tudjunk… A techcégek ezzel minden alapvető demokratikus jogi normát megszegnek, amely a nyugati típusú kultúra alapját jelenti” – fogalmazott a tárcavezető. (Csak azután nehogy bajba kerüljön Varga amiatt, hogy pozitív kontextusban ír a nyugati típusú kultúráról. A -szerk- megj.) Hozzátette: e tiltás rendszerszintű gyakorlatáról nem csak a Twitter-vezérigazgatóról készült, kiszivárgott hangfelvételből lehetett értesülni. “A keresztény, konzervatív, jobboldali véleményeket a Facebook is úgy korlátozza, hogy csökkenti azok elérését. Erről személyes tapasztalatom is van” — írta Varga. A miniszter közölte: az Igazságügyi Minisztérium a Digitális Szabadság Bizottság munkájával járul hozzá az uniós szabályozáshoz a globális tech cégekkel szemben. “A rendszerszintű visszaélések miatt viszont elképzelhető, hogy hamarabb is lépnünk kell” – írta, hozzátéve: ezért összehívta a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését, és a héten egyeztet a Gazdasági Versenyhivatal elnökével a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok szankcionálási lehetőségeiről.

One comment to “Varga összehívta a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését”
  1. Delacroix-nak is ő állt modellt 1830-ban? Mert akkor piszok jól tartja magát! (85×70 cm, vászon; A Szabadság vezeti a népet)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.