Ha jót akarsz, minél előbb lecseréled az uTorrentet!

hackerA G Data vírusirtó szoftverei kártevőként azonosítják az uTorrent végrehajtható fájljait, mivel azok tartalmazzák az OpenCandy hirdetési modul kódját. Az OpenCandy egy olyan hirdetési modul, amelyet a fejlesztők beépíthetnek a saját programjaikba, és a gyártója szerint ártalmatlan, nem jelent veszélyt a felhasználókra. A G Data szerint viszont az OpenCandy egyPotentially Unwanted Program (PUP), azaz egy potenciálisan kéretlen alkalmazás. A G Data állásfoglalása szerint több probléma van a beépülővel. Az első, hogy az OpenCandy telepítését nem lehet elkerülni akkor, amikor az eredeti szoftvert a gépre installáljuk. Emellett az eredeti szoftver felhasználói szerződésében a harmadik fél által gyártott szoftverek telepítésre való figyelmeztetés el van rejtve, így a felhasználók nincsenek tisztában azzal, hogy egy hirdetési programot is a gépükre installáltak.

Az uTorrent telepítése alatt így olyan modul is felkerül a gépre, amely egyáltalán nem szükséges az eredeti szoftver működéséhez, és ez a modul nem is távolítható el. Ezután az eredeti szoftver használata közben a felhasználó agresszív hirdetésekkel találkozik. A G Data a konkrét esetben azt javasolja az internetezők számára, hogy az uTorrent helyett használjanak más torrent klienst, amely vagy nem tartalmaznak rejtett hirdetési megoldást, vagy erről egyértelműen tájékoztatja a felhasználókat. Ha mégis az uTorrent klienst szeretnék használni, lehetőségük van arra, hogy az uTorrent.exe fájlt hozzáadják a valósidejű védelem kivételei közé. Ebben az esetben számítaniuk kell arra, hogy kéretlen reklámokkal találkoznak az uTorrent használata közben, és arra is, hogy az OpenCandy összegyűjt, majd a készítői felé továbbít többek között olyan információkat, mint az operációs rendszerük verziója és nyelve, vagy az ország, ahol interneteznek.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

2015: fura idők jönnek V.

csü dec 25 , 2014
A Samsung szerint 2015-ben és azt követően öt technológiai trend határozza majd meg a mindennapi életünket. A társaság a következő technológiai trendek előretörését várja 2015-ben. Az elkövetkezendő egy évben született gyermekek már mindegyike olyan alaptantárgyként fogja tanulni a programozást, mint a számtant vagy az irodalmat. Az Európai Bizottság becslése szerint […]
tanuló osztály