Nagy siker a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója

Magyar TelekomA Magyar Telekom a korábban bejelentett maximális 14,6 milliárd forint értékben fogadott el eladási ajánlatokat a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden tartott részvény-visszavásárlási aukcióján – közölte a társaság. A cég közleménye szerint 34 242 485 Magyar Telekom törzsrészvény visszavásárlására kötött ügyleteket darabonként 426 forintos átlagáron. Az elfogadott legmagasabb árszint részvényenként 434 forint volt. Az ügyletek teljesítését követően a társaság tulajdonában lévő saját részvények száma 80 020 024 darabra változik.

A Telekom részvényei a BÉT prémium kategóriájába vannak bevezetve, a papírok kereskedését kedden 10 órától 16 óráig felfüggesztették az aukcióra tekintettel. A felfüggesztés előtti utolsó árfolyamuk 414 forint volt. Az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 381 forint, a legmagasabb 439 forint volt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Enyhe büntetéssel úszták meg az Ask Bongós influencer-ügynökségek

sze máj 18 , 2022
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) együttesen 900 ezer forint bírságot szabott ki három hazai influencer-ügynökségre, amiért hiányosan teljesítették a jogsértően reklámozott Ask Bongo sms-játék kapcsán előírt kötelezéseket – közölte a hatóság. A közlemény szerint a versenyhatóság tavaly májusban 350 milliós bírságot szabott ki egy külföldi cégre az Ask Bongo nevű mobiljáték […]
Rigó Csaba Balázs GVH

Friss, ropogós