Munkaügyek: megoldott a dolgozói állomány rendelkezésre állása

Fehér András István, a Login Autonom Kft. vezérigazgatójaAz NKFI Alapból támogatott projekt keretében a Login Autonom Kft. a szükséges dolgozói állomány rendelkezésre állását segítő integrált platformot hozott létre.

A Login Autonom Kft. 2021 őszén sikerrel pályázott, és 2021. július 22.-én elnyerte az NKFI Alapból finanszírozott, és az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00310 azonosítószámú projektre kért támogatást. A projekt 291 385 610 forint összköltségéből a társaság 189 604 956 forint vissza nem térítendő támogatást kapott. A tervezett kutatási-fejlesztési projekt időtartama két év, ami 2021.június.01.-én vette kezdetét és 2023.május.31.-én fejezték be.

A projekt célja az volt, hogy egy jól definiálható közegre (legalább ötszáz fő kékgalléros foglalkoztatott, tetszőleges iparágban) állományi előrejelzést lehessen adni. Az előrejelzésnek legfeljebb kéthetes, de legalább hetvenkét óránál nagyobb időintervallumon belül kell érvényesnek lennie. Ez hozzájárul ahhoz, hogy az ipari működéshez szükséges, és beosztás napján ténylegesen meg is jelenő dolgozói létszám eltérését 1% alá lehet szorítani a létszám tudatos (és szükséges mértékű) túltervezésével.

A projekt megvalósításának első szakaszában (1. mérföldkő, mely elérésének tervezett dátuma 2021.május.31.) egy kritériumrendszer került felállításra, mely tartalmazza többek között a szükséges adatvédelmi, informatikai és információbiztonsági követelményeket, a biztonságos szoftverfejlesztési szabályzatot és elvárásokat, mely alapot kínál a predikciós módszer fejlesztésére.

A projekt második szakaszában (2. mérföldkő, mely elérésének tervezett dátuma 2023.május.31) kerültek implementálásra és tesztelésre a kezdeti algoritmusok, melyből végtermékként létrejött a működő szoftver. A fejlesztéssel előállt egy integrált, felhasználóbarát és a termelővállalatoknál széles körben használható szoftver, mely támogatja nem csupán a hazai de a külföldi piacszerzést is a társaság számára.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Határidő lejártára figyelmeztet a NASZ

vas jan 28 , 2024
ShareTweetPinShareAz árusító automaták üzemeltetési helyeit terhelő adatközlési kötelezettségnek 2024. február 29. a határideje — figyelmeztet a Nemzeti Automata Szövetség (NASZ). A nemrégiben elfogadott 2024. évi adócsomag részeként az automataberendezéseket illetően módosult az adózás rendjéről (Art) szóló 2017. évi CL. törvény 107. §-a (1a)–(1c) bekezdése. Az új rendelkezések egy új bejelentési […]
italautomata

És még ez is...