Lejtmenetben az Ericsson

jan-frykhammarAz Ericsson árbevétele 14 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. Ennek fő oka a Hálózatok szegmens eredménye, ahol a jelentés szerint az árbevétel 19 százalékkal csökkent. A bruttó árrés az egy évvel korábbi 33,9 százalékról 28,3 százalékra csökkent. Az üzemi árrés 0,7 százalékra csökkent az előző év azonos időszakához képest. Az üzemi tevékenységekből származó pénzeszköz-változás -2,3 (1,6) milliárd svéd korona volt. Az üzemi eredmény 5,1-ről 0,3 milliárd svéd koronára csökkent. A vállalat tervei szerint 2017 második felére 53 milliárd svéd koronára csökkenti a működési költségek éves összegét.

Jan Frykhammar, az Ericsson elnök-vezérigazgatója szerint a 2016 első felétől kezdve tapasztalható negatív iparági trendek tovább gyorsultak, ami kihatott a harmadik negyedéves árbevételre, különösen a mobil szélessávot illetően. A mind a mobil szélessávú lefedettség, mind a kapacitás árbevétele tekintetében megfigyelhető csökkenés különösen jelentős volt a gyenge makroökonómiai környezetben működő piacok esetén. Ráadásul a kapacitásértékesítés Európában is csökkent az egy évvel ezelőtti értékhez képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A sportbarátoknak kötelező a Nagy Sportrajongó kérdőív kitöltése

hét okt 24 , 2016
A Nagy Sorozatrajongó kérdőív után most a sportimádók szokásait kutatja az Invitel. A társaság aktuális kutatásának célja, hogy három nagyobb területre (televízió, hír- és magazintartalmak, közösségi média) fókuszálva feltérképezze a tévés és online sport tartalmak fogyasztási szokásait. A ’Sport minden felületen!’ című kérdőív a NetBarát.hu/blog oldalon érhető el. Az Invitel […]