A sportbarátoknak kötelező a Nagy Sportrajongó kérdőív kitöltése

Eurosport-VR-appA Nagy Sorozatrajongó kérdőív után most a sportimádók szokásait kutatja az Invitel.

A társaság aktuális kutatásának célja, hogy három nagyobb területre (televízió, hír- és magazintartalmak, közösségi média) fókuszálva feltérképezze a tévés és online sport tartalmak fogyasztási szokásait. A ’Sport minden felületen!’ című kérdőív a NetBarát.hu/blog oldalon érhető el.

Az Invitel legújabb kutatása az online és offline sportkövetési szokásainkat is vizsgálja. Milyen rendszerességgel nézünk élő sporteseményeket a tévében? Hol követjük legszívesebben az élő közvetítéseket: otthon, vendéglátóhelyen, esetleg ismerősöknél? Mennyire vagyunk aktívak a közösségi médiában a sport témájú tartalmaknál, bejegyzéseknél? A kérdések között szerepelnek sportolásra vonatkozó témájúak is, amelyekből például olyan érdekes összefüggések is kinyerhetők, hogy van-e kapcsolat az aktívan űzött sportág és a követett sportágak között – például azok, akik futballoznak, inkább a labdajátékokat követik, vagy esetleg mást néznek szívesen? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ az Invitel legújabb sport témájú kutatása, amit itt tölthet ki.

Az Invitel közleménye szerint rohamosan nő azoknak a csatornáknak, online felületeknek, a száma, amelyeken a sportközvetítéseket és a sport tartalmakat figyelemmel követhetjük. Nem beszélve a TV-k technikai fejlődéséről, hiszen sokan megfelelő szolgáltatással már otthonukban is HD-ben élvezhetik az adásokat, sőt az interaktív IPTV funkcióknak köszönhetően akár egy gombnyomással felvehetik, majd vissza is nézhetik azokat. Mint írják, az Invitel bízik abban, hogy felmérésével feltérképezhetővé válnak a sportrajongók által szívesen követett, nézett és olvasott felületek, miközben alkalom kínálkozik majd ezek kihasználtságának vizsgálatára is.

One comment to “A sportbarátoknak kötelező a Nagy Sportrajongó kérdőív kitöltése”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.