IVSZ: paktum, paktum hátán

 

Az Informatikai, Elektronikai és Távközlési Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) két együttműködési megállapodást írt alá. A Magyar Nemzeti Kereskedőházzal (MNKH) kötött megállapodás célja a jelenleg is exportáló, illetve exportképes termékkel, szolgáltatásokkal rendelkező magyar IKT vállalatok külföldi piaci lehetőségeinek bővítése. A Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) és az IVSZ szándéknyilatkozata pedig a nők jelenleg nagyon alacsony, öt százalékos arányának jelentős növelését célozza meg az IKT szektorban, valamint az ezt is elősegítő „Girls in ICT Day” nemzetközi esemény közös hazai megszervezésére vonatkozik.

Milyen növekedés? „Az ország méretéhez képest hallatlanul sikeres technológiai innovációk eredményei és a globális piacon versenyképes teljesítményeink a legtöbb magyar ember számára most válnak csak ismertté. Statisztikák szerint az összes vállalat hat százaléka produkálja jelenleg hazánk növekedést, ahová az informatikai cégek jelentős része beletartozik. Foglalkozni kell tehát az iparág jelenlegi helyzetével és az utánpótlással is, hiszen a jövőben a legsikeresebb foglalkozások esetében tízből kilenc álláshoz informatikai tudás fog kelleni. Ezért is kritikus fontosságú az oktatás, amely – hasonlóan az európai és amerikai gyakorlatokhoz – már kisiskolás korban a magyar szellemi teljesítményt erősítő tudás felé kéne, hogy terelje a fiatalokat, informatikai témájú képzés bevezetésével” — mondta a MENTA konferencián Laufer Tamás, az Informatikai, Elektronikai és Távközlési Vállalkozások Szövetsége elnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Cséfalvay 300 milliárd forintot ígért

pén szept 13 , 2013
  „Az információs és kommunikációs technológiai (IKT) szektor nagy növekedési lehetőségekkel rendelkezik, éppen ezért a jelenlegi tervek szerint a 2014-2020-as uniós fejlesztési időszakban, közvetlenül közel 300 milliárd forint áll majd az IKT szektor vállalatainak rendelkezésére. Ezen kívül a K+F erősítésére szánt további 700 milliárdos keretösszeg felhasználására is lehetősége nyílik a […]
ZX-81