Határidő lejártára figyelmeztet a NASZ

italautomataAz árusító automaták üzemeltetési helyeit terhelő adatközlési kötelezettségnek 2024. február 29. a határideje — figyelmeztet a Nemzeti Automata Szövetség (NASZ).

A nemrégiben elfogadott 2024. évi adócsomag részeként az automataberendezéseket illetően módosult az adózás rendjéről (Art) szóló 2017. évi CL. törvény 107. §-a (1a)–(1c) bekezdése. Az új rendelkezések egy új bejelentési kötelezettséget írtak elő az automataberendezések üzemeltetési helye felett rendelkezési joggal rendelkező adózók számára, amely kötelezettséget a már üzembe helyezett automataberendezésekkel kapcsolatban először 2024. február 29.-ig kell teljesíteni.

A bejelentést az automataberendezések felügyeleti jogát gyakorló DATRAK Digitális Adattranzakciós Központ Kft.-nek (DATRAK) kell elektronikusan teljesíteni. Az adatközlés módjával kapcsolatos információk a DATRAK honlapján megtalálhatók. Fontos kiemelni, hogy a fenti kötelezettség nem az árusító automata üzemeltetőjét, hanem az üzemeltetési helyet rendelkezésre bocsátó adóalanyt terheli, azaz az új bejelentési kötelezettség azokat a vállalkozásokat, szervezeteket érinti, amelyeknek a területén automata üzemel. Sirály Ferenc, a NASZ elnöke azt kéri, hogy tegyenek eleget az automataberendezésekkel kapcsolatos új bejelentési kötelezettségüknek 2024. február 29-ig.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Török átok: 500 éve megvertek, most meg...

vas jan 28 , 2024
Online alkalmazásokkal, tudományos, ismeretterjesztő kötettel és egy albummal is készül a mohácsi csata ötszáz éves évfordulójára a Magyar Nemzeti Levéltár, amely már elkezdte az előkészítő munkálatokat a 2026-os évfordulóra. Bár még két év van a jubileumig, de az előkészítő munkák már megkezdődtek – írja közleményében az intézmény. A mohácsi csatában […]
II. Lajos király

És még ez is...