Csomagválogató szállítópálya nélkül adták át a Magyar Posta tatabányai logisztikai központját

YouTube video player

Átadták a tatabányai ipari parkban a Magyar Posta Zrt. új logisztikai központját, ahonnan 52 település százezer címére kézbesítik a csomagokat – közölte a társaság.

A vállalat tájékoztatása szerint a zöldmezős beruházással épült logisztikai üzem 3200 négyzetméter belső és 8700 négyzetméter külső térrel rendelkezik. A depóban 80 embert foglalkoztatnak majd, akik eddig a Tatabánya 1-es postán dolgoztak. Az új telephelyet a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) építette, a depónak otthont adó tízezer négyzetméteres csarnok egyik része kimondottan a Magyar Posta számára épült.

A létesítmény tavaly októberi bokrétaavatóján a NIPÜF vezérigazgatója, Kiss László elmondta, hogy a teljes beruházás összege hárommilliárd forint. Az ingatlan további mintegy 6800 négyzetméteres részét a környékbeli vállalkozások bérelhetik raktározás céljára.

A posta tájékoztatása szerint a társaság 2019 és 2023 között mintegy ötvenmilliárd forintból újítja meg teljes logisztikai infrastruktúráját és működését. Tatabányán a fejlesztés további ütemében még az idén automata csomagválogató szállítópályát telepítenek.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

BKK-bérletek és időszakos jegyek a MÁV-Start automatáiban

vas márc 6 , 2022
ShareTweetPinShareMár BKK-bérletek és időszakos jegyek is kaphatók a MÁV-Start automatáiban, az így értékesített jegyek száma folyamatos nő, ami az újonnan üzembe helyezett berendezések számának emelkedésével várhatóan még jobban felgyorsul. Tavaly már a jegyek mintegy 12 százalékát vásárolták automatákból. Idén nyárra várhatóan a budapesti, valamint az elővárosi állomásokon és megállóhelyeken már […]
BKV ellenőr

És még ez is...