Minden ötödik ember internetfüggő

internetEgy friss felmérés kiderítette, hogy Szlovákiában a lakosság egyötödénél függőség alakult ki a modern információs és telekommunikációs eszközöktől, írja az Új Szó. Okostelefon és mobiltelefon nélkül egy napot sem bírna ki a megkérdezettek 36 százaléka, notebook, tábla pc és internet nélkül a válaszadók huszonegy százaléka érezné elviselhetetlennek a napját – derül ki a közvélemény-kutatásból. A modern információs és telekommunikációs eszközök leginkább a tizennégy-harmincnégy éves lakosságot “veszélyeztetik”. A függőség tüneteit vélte felfedezni a válaszadók harmincöt százaléka a saját rokonságánál, baráti körén belül is. A függő személy gyakran megfeledkezik az evésről, ivásról, gyakran panaszkodnak fejfájásra, rosszul alszik, elhanyagolja kötelezettségeit.

Az interneten töltött idő áltagban napi egy-két óra, ám a függőségben szenvedők naponta legalább három órát is elidőznek rajta. A megkérdezettek hatvanegy százaléka véli úgy, hogy az információs technológiák nagyon fontos, vagy jelentős szerepet töltenek be az életükben, egyre jobban jellemző ez azokra is, akiket ez idáig a „digitálisan elmaradott” kategóriába soroltak, azaz a középkorúakra és a falvak lakosságára. A hatvan évnél idősebbek, az alacsony műveltségűek, a munkanélküliek, valamint a szociálisan hátrányos helyzetű családok többsége szerint szükségtelen foglalkozniuk az új technológiákkal, felesleges az elsajátításuk is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megtámadták a lett kormány honlapját

hét júl 20 , 2015
Hackerek támadást intéztek a lett kormány hivatalos honlapja ellen, mégpedig vélhetően oroszországi területen lévő számítógépekről — ezt a lett információs technológiai incidensek megelőzésével foglalkozó szervezet jelentette be szerdai közleményében. A beszámoló szerint a kormányoldal elleni heves támadás kedden, helyi idő szerint délben vette kezdetét, amikor a kabinet tagjai éppen ülésre […]
hacker