Online közvetítik a Szentivánéji álmot a londoni Shakespeare’s Globe színházból

William-ShakespiereOnline közvetítik vasárnap a bollywoodi ihletésű Szentivánéji álom előadást a londoni Shakespeare’s Globe színházból. A BBC News kiemelte, hogy ez lesz az első élő közvetítés a híres teátrumból. A közvetítést a Shakespeare Live honlapon ingyen lehet megtekinteni a BBC iPlayerén keresztül szeptember 11-én, vasárnap. A darabot április óta játsszák a Globe-ban, amelynek művészeti vezetését tavasszal Emma Rice vette át Dominic Dromgoole-tól.

Az előadást rendező Rice elmondta, hogy nagyon izgatott a közvetítés miatt, örül neki, hogy első Globe-színházas darabját ilyen “innovatív és energikus módon” rögzítik. A rendezés debütálása után meleg fogadtatásra talált a kritikusok körében. Az élő közvetítést Meera Syal színésznő vezeti fel. A darab online sugárzásával az előadást le is veszik a színház műsoráról. A Shakespeare Live a BBC és a British Council által szervezett online digitális fesztivál, amely egy éven át ad platformot a színműíró halálának 400. évfordulójával kapcsolatos kulturális programoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Letölthető az E.ON hibabejelentő applikációja

hét szept 12 , 2016
A közvilágítási hibák gyors és egyszerű bejelentését szolgálja, de akár más közműszolgáltatók hibáinak jelzésére is továbbfejleszthető az a mobiltelefonos applikáció, amelyet az E.ON Hungária Zrt. mutatott be. Tímár Ákos, az E.ON City programiroda munkatársa azt mondta: olyan egyszerű alkalmazást fejlesztettek, amely közvilágítási hibák bejelentését teszi lehetővé úgy, hogy fotót és […]

Friss, ropogós