Úgy tűnik végre a helyére kerül a vállalati it-biztonság

Az Oracle legújabb felmérése szerint a vállalatok az adatvédelmet tekintik elsődlegesnek és a legfontosabbnak minden más nagyszabású it-fejlesztés előtt.

A kutatás szerint a biztonságtechnológia jelenti a legfontosabb informatikai problémát a vállalatok számára, az egyéb innovatív technológiai átalakításokat pedig mind hátrébb sorolják. A megkérdezett vezetők 86 százaléka állította, hogy a felhő biztonsága a legfontosabb technológiai kérdés számára, ami meghatározza a vállalata működését – ezt követte az autonóm adatbázisok (78 százalék) és a mesterséges intelligencia (75 százalék) problémája. Közölték, jóllehet az IoT, a blokklánc technológia és a chatbotok folyamatos reflektorfényt élveznek a médiában és az iparágban, a válaszadók jóval alacsonyabb szintre értékelték ezeket a fontossági listán. Az iparágban tevékenykedő válaszadók az IoT eszközök kihívásait hetven százalékra, a blokkláncokét 66 százalékra, a chatbotokét pedig 57 százalékra értékelték. A cégeknek a közeljövőben a felhőbeli biztonság az első, amelyet szorosan követnek az autonóm adatbázisok. Az üzleti vezetők 59 százaléka úgy gondolja, három éven belül a felhő biztonságára fog támaszkodni; 42 százalékuk szerint viszont 2021-re az autonóm adatbázisok jelentik a biztos pontot a vállalatuk működésében, ami ezen technológiának köszönhetően sokkal hatékonyabb lesz, és segít az emberi eredetű hibák elkerülésében – közölték.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Helyzet van: nő, mint a bolondgomba az internet

hét dec 31 , 2018
Egy friss jelentés szerint 2022-ben az adatforgalom nagyobb lesz, mint az internet elindítása óta eltelt 32 év alatt összesen. Az adatforgalom folyamatosan növekszik: a globális ip-alapú adatforgalom 2017 és 2022 között várhatóan háromszorosára bővül, 26 százalékos éves növekedési ütemet produkálva. 2022-re a globális népesség hatvan százaléka lesz internethasználó. Közben maga […]